Sharp lanceert A3 zwart-wit kopieerapparaten waarmee het inzet op Microsoft 365-kantoren

Sharp lanceert twee nieuwe A3 zwart-wit kopieerapparaten. Volgens het bedrijf zijn de apparaten voorzien van beveiligingstechnologieën die je bedrijfsgegevens afsluiten voor de buitenwereld.

Sharp voegt de BP-70M75 en de BP-70M90 toe aan zijn assortiment. Het gaat om twee A3 zwart-wit kopieerapparaten die gericht zijn op zakelijke gebruikers.

Microsoft 365-kantoren

Voor Microsoft 365-omgevingen bieden de toestellen het bijkomend voordeel dat Microsoft Universal Print-connector probleemloos geïntegreerd kan worden. Standaard is de Microsoft Teams-connector aanwezig waardoor afdrukken of scannen vanuit een Teams-kanaal eenvoudig verloopt. Clouddiensten van andere techgiganten vallen ook te koppelen.

Aan het gebruiksgemak denkt Sharp door beide apparaten te voorzien van een bedieningspaneel. Dubbelzijdige documentinvoer is mogelijk aan een scansnelheid van 280 beelden per minuut. Printen gaat aan 75 tot negentig ppm.

Bron: Sharp

De kopieerapparaten hebben verschillende technologieën aan boord om bedrijfsgegevens te beschermen. Het gaat om een systeem-integriteitscontrole bij het opstarten en preventie tegen hacking door zelfherstellende firmware die onrechtmatig gebruikt opspoort. Bedrijven kunnen het beveiligingspakket uitbreiden met een antivirusbescherming.

Duurzaamheid

Er wordt nog meegedeeld dat de apparaten gebruikmaken van pad-fusing-technologie. Dat is een duurzame technologie die ervoor zorgt dat de printer minder energie verbruikt door niet alle onderdelen op te warmen. Bovendien bevatten deze modellen 80% meer gerecycleerde materialen.

Duurzaamheid is binnen de printindustrie een belangrijk onderwerp. Ieder bedrijf bedenkt eigen oplossingen voor het vraagstuk. HP heeft bijvoorbeeld printers in zijn assortiment die niet langer werken via wegwerp-cartridges, maar met reservoirs die gebruikers bijvullen via inktflesjes. Epson heeft dan weer de missie om tegen 2026 alleen nog maar laserprinters aan te bieden omwille van het lagere energieverbruik van deze toestellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home