Sharp lanceert drie kantoorprinters op maat van hybride kantoren

sharp a4 printer
Bron: Sharp

Sharp brengt drie multifunctionele A4-printers op de markt: de BP-C542WD, BP-C533WD en de BP-C533WR. De printers voelen zich op hun best in kleine, hybride kantoorruimtes.

IT-leverancier Sharp breidt zijn assortiment aan kantoorprinters uit met drie nieuwe A4-modellen. Het betreft de BP-C542WD, BP-C533WD en de BP-C533WR. Volgens de fabrikant zijn de printers ontworpen om in kleine, hybride kantoorruimtes te functioneren. Dat kan bij een kmo zijn, maar evengoed op een specifieke afdeling van een groot bedrijf.

De printers worden aangestuurd met een 7-inch touchscreen. We zien veel functies van de A3-printers van Sharp terug, maar dan in een compacter jasje. Een button in het hoofdmenu leidt rechtstreeks naar de Easy Scan-functie, een snelmenu voor scannen, zodat gebruikers snel hun weg vinden naar de belangrijkste scan-instellingen.

Beveiligde connectiviteit

Verder valt de ingebouwde integratie met Microsoft Teams, OneDrive en Google Drive op. Zo kunnen werknemers veilig documenten scannen en verzenden naar hun Teams-kanalen of rechtstreeks printen vanuit Teams. Sharp wil met deze functies het samenwerken vanaf verschillende locaties bevorderen.

sharp printer
Bron: Sharp

Beveiliging is ook een belangrijk aspect. Printerbeveiliging wordt nog al te vaak vergeten, zegt Product Manager van Sharp Benelux Marco van Vliet. De nieuwe printers bieden beveiligingsopties, zoals remote firmware-updates, Bitdefender en versleuteld geheugen. Doordat documenten rechtstreeks via de cloud kunnen worden verzonden, hoeven ze niet meer op tijdelijke locaties opgeslagen te worden, al is ook de cloud niet honderd procent waterdicht.

Sharp zet verder het duurzame aspect van de printers in de schijnwerpers. De printers zijn deels gemaakt uit gerecycleerd kunststof en hebben een lage totale elektriciteitsconsumptiewaarde. In geactiveerde stand verbruikt de printer tot 35 procent minder energie, in slaapstand tot zeventig procent, mede dankzij de inkttoners met een lagere smelttemperatuur. Die keuzes kunnen we zeker toejuichen, al zou duurzaamheid niet meer dan de norm moeten zijn.  

Op maat van hybride kantoren

Sharp is ervan overtuigd dat zijn printers inspelen op de hedendaagse behoefte van bedrijven. Met de komst van hybride werken is de moderne werkomgeving er anders uit komen te zien: werkruimtes zijn vaak kleiner van formaat en worden flexibeler ingezet. Prijzen starten vanaf 2.790 euro, excl. btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home