Review Logitech Wave Keys for Business: ergonomie verpakt in een compact design 

Het Logitech Wave Keys for Business toetsenbord geeft je werkdag een ergonomie-boost en past zicht naar wens aan.  

Het Wave Keys toetsenbord (79,99 euro incl. btw) behoort tot de Ergo Series van Logitech. Op het eerste gezicht zal het bijzonder glooiende design je doen fronsen, maar eenmaal het in de vingers zit, zijn de voordelen (letterlijk) voelbaar. Het moderne, compacte design maakt van deze draadloze Logitech Wave Keys een geschikt toetsenbord voor zakelijk gebruik. Voor wie lange dagen klopt op kantoor en de ergonomische impact hiervan wil inperken, is met de Logitech Wave Keys al goed op weg.

Golvend design

Het eerste wat opvalt aan het Logitech Wave Keys toetsenbord is, zoals de naam het al verkapt, het golvend design. Het toetsenbord weegt slechts 750 gram en heeft een compacte grootte van 37,6 cm op 21,9 cm, waardoor het ideaal is om mee te nemen. Ondanks dit compacte design, voorziet Logitech toch een numeriek deel op het toetsenbord. De keuze voor een membraan toetsenbord is eerder opvallend. Hoewel dit type toetsenbord lichtgewicht is en stil in gebruik, is deze goedkopere variant iets minder fijn om mee te typen. Het Logitech Wave Keys toetsenbord is verkrijgbaar in het wit en grijs. 

lees ook

Logitech MX Master 3S review: fluisterstil referentiepunt

Aan de achterkant van het toetsenbord is er een opbergvakje voorzien waar je de meegeleverde Bolt-ontvanger netjes in kan opbergen. Dit is een leuk extraatje voor diegene die dergelijke kleine accessoires wel eens kwijtspelen. Moest dit toch nog gebeuren, is het toetsenbord gelukkig ook via Bluetooth te verbinden. In datzelfde opbergvakje zitten ook twee (meegeleverde) batterijen die volgens Logitech maar om de drie jaar vervangen moeten worden. Deze periode is veel langer dan de testperiode om dit te kunnen bevestigen. 

Feel the wave

De rode draad in het Logitech Wave Keys toetsenbord voor professionals is ergonomie. Voor wie het niet gewend is om een ergonomisch toetsenbord te gebruiken, is het even aanpassen. De combinatie van het glooiende design met het membraan toetsenbord voelt eerst onwennig aan maar eenmaal je het in de vingers hebt, ben je traditionele toetsenborden snel vergeten. Once you go wave, you never go back.  

Na de gewenningsfase van het golvend design komen al snel de voordelen boven water drijven. Het ultrazachte kussen voelt aan als meditatie voor de polsen. Het biedt een aangename ondersteuning waardoor je urenlang comfortabel kan typen. Bovendien vertaalt deze ondersteuning zich in een betere houding van het bovenlichaam.

Aanpassen naar wens

De Logitech Wave Keys kan naar wens worden ingesteld met de Logi Options+ app voor Windows en MacOS. In deze app kan je zelf functies toekennen aan bepaalde toetsen en snelkoppelingen instellen voor je favoriete apps. Leuk extraatje: er is een sneltoets voorzien voor de fanatieke emoji-gebruikers. Met deze gebruiksvriendelijke applicatie kan je je typervaring (op maat) verbeteren. 

De Logitech Wave Keys verbinden met je apparaten is kinderspel. Bovendien kan je hiervoor zelf zogenaamde Easy Switch-toetsen instellen om met één tik op de toets te switchen tussen je laptop, telefoon of tablet. Dit met een maximum van drie apparaten waartussen je kan wisselen.

Stijlvol en ergonomisch

Stijl en ergonomie kunnen hand in hand gaan, dat heeft de Logitech Wave Keys bewezen. Het compacte ontwerp, de focus op ergonomie en de extra functionaliteiten zoals de Logi Options+ app maken van dit toetsenbord het ideale model voor zakelijk gebruik. De keuze voor een membraan toetsenbord is eerder opvallend, maar de typervaring van dergelijk type toetsenbord is eerder subjectief.

.pro’s

  • Ergonomisch en comfortabel typen
  • Numeriek deel
  • Instellen naar wens met Logi Options+

.contra’s

  • Membraan toetsenbord

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home