Brother PT-E550WVP review: gebruiksvriendelijk en slim labels printen

Voorkom chaos met labels

Brother PT-E550WVP

De Brother PT-E550WVP is een complete labelprinter, vooral gericht op elektriciens en installateurs dankzij de samenwerking met Fluke Linkware Live. De P-Touch Editor bied je verder tal van opties om labels op maat te printen. Het toetsenbord op het toestel laat je toe om ook zonder pc vlot te printen.

Een labelprinter kan heel wat problemen voorkomen tijdens een installatie, maar ook naar de toekomst. Wie zijn werk grondig uitvoert, heeft meestal een labelprinter bij de hand. Met de PT-E550WVP levert Brother een uiterst complete printer waarbij flexibiliteit koning is.

De totale set oogt van het begin af aan bijzonder compleet. De Brother PT-E550WVP (189,24 euro excl. btw) zit in een stevige koffer en wordt geleverd met een herlaadbare batterij, laadadapter en vier tapes om mee van start te gaan:

  • TZe-241 – 18mm zwart op wit gelamineerde tape (8m)
  • TZe-251 – 24mm zwart op wit gelamineerde tape (8m)
  • TZe-651 – 24mm zwart op geel gelamineerde tape (8m)
  • TZe-FX231 – 12mm zwart op wit Flexible ID tape (8m)

Extra handig: de ruimte waar de herlaadbare batterij in klikt, is ook compatibel met zes AA-batterijen. Zo kan je blijven labelen zonder stopcontact in de buurt wanneer je de herlaadbare batterij bent vergeten op te laden. Vergeet dan niet om in je koffer AA-batterijen te stoppen als noodoplossing.

Extra brede labels

Noem een kat een kat, maar een labelprinter blijft een labelprinter. In het P-touch-gamma van Brother vind je een labelprinter met klavier en lcdscherm die 18,14 euro excl. btw kost. Wie tien zulke printers koopt, is nog steeds goedkoper af dan met de Brother PT-E550WVP. Waar zit hem voornamelijk het verschil?

Brother PT-E550WVP

Een belangrijke differentiator is de mogelijkheid om 24 mm-labels te printen, waar mobiele modellen maar tot 12 mm ondersteunen. Het volledige gamma labels kan je hier terugvinden. De draagkoffer en herlaadbare batterij zijn een extra troef die je enkel in het hogere gamma terugvindt. Tot slot is de automatische cutter een aangename luxe om te hebben. De Brother PT-E550WVP voegt daar nog slimme functies toe via USB, waaronder een samenwerking met Fluke rond Linkware Live.

Flexibiliteit in printen

Je merkt dat Brother deze labelprinter puur voor professionals heeft ontwikkeld. De oranje kleur valt op en bovenaan vind je zes duidelijke sjablonen waaruit je kan kiezen voor het markeren van kabels. Denk daarbij aan functies voor kabelwikkels, kabelvlaggen, patchpanelen en punchblokken. De Brother PT-E550WVP ondersteunt tot 384 symbolen, waaronder de meest voorkomende industriële symbolen.

Wie meer vrijheid wil, kan labels printen via de P-Touch Editor labelontwerpsoftware door de Brother PT-E550WVP aan met computer te koppelen via USB. De software biedt veel meer flexibiliteit dan het kleine lcd-scherm om meer aanpassingen door te voeren. Die kan je opnieuw als sjablonen bewaren op het toestel om daarna snel te kiezen op locatie zonder nood aan een pc.

Brother PT-E550WVP

De iPrint&Label-app van Brother is compatibel met de Brother PT-E550WVP, zodat je via een wifi-verbinding labels vanaf een smartphone of tablet kan opstellen en doorsturen. De app biedt niet dezelfde uitgebreide opties als de pc-software waar je bijvoorbeeld Excel-databases kan importeren, maar om een label snel te tunen werkt het handig genoeg.

Fluke Linkware Live

Al deze functionaliteit is handig voor tal van professionals, maar het is de link met Fluke Networks Linkware Live die de Brother PT-E550WVP echt praktisch maakt voor elektriciens, kabelinstallateurs en bouwprofessionals. In combinatie met de iPrint&Label-app kan je kabel-ID’s via de cloud downloaden en draadloos doorsturen naar de labelprinter. Selecteer vervolgens de gewenste kabelnummer en je label rolt uit het toestel.

Brother PT-E550WVP

Hiermee hoeven professionals niet langer een laptop bij de hand te hebben om netwerkkabels te labelen. Samen met de hardware van Fluke kan je direct via de cloud de juiste labels printen. Zo voorkom je fouten en moet je niet langer handmatig kabel-ID’s invoeren.

lees ook

Hoe één merk de labelprintermarkt in een wurggreep houdt

Extra handig: door de automatische cutter worden labels in een lange strook gedrukt waarbij ze met twee eindjes nog net aan elkaar vasthangen. Je trekt ze handig uit elkaar en hoeft niet telkens manueel met een cutter label per label te doen. Wanneer je een label print, kan je de cutter ook instellen dat hij het helemaal doorknipt.

Conclusie

De Brother PT-E550WVP maakt gebruik van gelamineerde labels waar door middel van een thermisch element tekst op wordt gedrukt. Dat zorgt ervoor dat labels leesbaar blijven doorheen de jaren. Daarnaast is het handig om te weten dat gelamineerde labels prima blijven werken wanneer je met alcohol een installatie ontsmet. Andere labels kunnen hierbij tekst verliezen. Voor kabelinstallaties is dat minder belangrijk, maar bij andere markeringen zoals labels op tafels met afstandsregels rond COVID-19 is het vandaag wel relevant.

Een professionele installateur heeft altijd baat bij een degelijke labelprinter

Een professionele installateur heeft altijd baat bij een degelijke labelprinter en heel breed gamma aan beschikbare gelamineerde tape biedt genoeg flexibiliteit voor iedere gebruiker. De Brother PT-E550WVP is een werkpaard dat zich vooral ent op elektriciens en installateurs dankzij de handige koppeling met Fluke Linkware Live. Met een afdruksnelheid van 3 cm per seconde hoef je ook nooit lang te wachten. De Brother PT-E550WVP is wat ons betreft de meest complete labelprinter voor de veeleisende professional.

.pro’s

  • Herlaadbare batterij en AA-batterij compatibel
  • Integratie met Fluke Linkware Live
  • Uitgebreide labelopties

.contra’s

  • Fors en ietwat onhandig formaat
  • Oude microUSB-stekker

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home