[adv] Een printer kopen of een managed print service? We delen enkele tips

Heb je een klein bedrijf? Dringend een nieuwe of extra printer nodig? Vermijd paniekaankopen en bekijk even het alternatief: managed print services (MPS).

Een printer aankopen is een langetermijnverbintenis die tijdens de hele levensduur extra kosten en aandacht vraagt: toner of inkt om te printen, integratie in je bestaande systeem en professionele ondersteuning bij technische problemen.

Het alternatief is een abonnementsgebaseerde of managed print service (beheerde printservice). IDC definieert het als een “verbruiksgebaseerd model voor één of meerdere apparaten, gebaseerd op een vooraf geconfigureerd gebruiksmodel”. De service omvat elke combinatie van printers, maandelijks afdrukvolume, inkt of toner en onderhoud.

De managed print service van Brother omvat ook een voorafgaande beoordeling en permanente optimalisatie van de afdrukomgeving.

Voordelen van MPS voor kleine bedrijven? Automatische levering van inkt en toner, langetermijnondersteuning, besparing van geld en moeite. Volgens onderzoek van IDC koos meer dan de helft van de Europese bedrijven met minder dan 500 werknemers voor overeenkomsten op basis van een abonnement, en nog meer bedrijven zouden de voorkeur geven aan een service met beoordeling en optimalisatie.

1. De juiste inkt en toner aanvullen

Scenario: Druk, druk, druk op kantoor! Je hebt een lange to-dolijst en begint met een grote afdrukopdracht. En dan is de inkt van je printer leeg. Nu moet je ook nog nieuwe cartridges aankopen bij een lokale verdeler. Hopelijk heb je dan de juiste inktcartridge.

Dat is de reden waarom 60% van bedrijven met 1-9 werknemers de voorkeur geeft aan een abonnementsdienst (IDC) met automatische levering van inkt of toner. Ook handig voor thuisgebruikers.

De tijdverspilling en kosten door verkeerde aankopen kunnen flink oplopen. Dit vermijd je met een managed print service die automatisch de juiste cartridge levert op basis van je afdrukvolume. Je printer staat altijd klaar voor gebruik. En je krikt je duurzaamheidsimago op.

De lege Brother-cartridges stuur je eenvoudig terug en wij zorgen voor de recyclage of herfabricage zonder restafval. Jij runt je bedrijf en wij doen de rest.

Dus hoe maakt een Managed Print Service het aanvullen eenvoudig?
Met de automatische levering van de juiste inkt of toners voor je printer. Als de toner of inktcartridge een bepaald niveau bereikt, worden nieuwe cartridges opgestuurd. Je printer is altijd gebruiksklaar.

2. Verborgen kosten van de aanschaf van een printer

Verkeerd aankopen van en teveel uitgeven aan cartridges. Je printer gaat stuk en je hebt een te grote voorraad inkt of toner aanlegd om altijd printklaar te zijn. Als je ook nog de kosten meerekent voor ad-hoc printerreparaties, lopen de verborgen en onverwachte kosten aardig op. Je moet ook zelf voor alles zorgen.

Met een beheerde printservice sluit je een vaste en vaak goedkopere prijs af voor verbruiksproducten van een vertrouwde leverancier. Je verliest nooit tijd met het zoeken naar de juiste cartridge tegen de laagste prijs.

Met de Managed Print Service van Brother kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan. Je hebt voortdurend zicht op je verbruik en wij sturen je nieuwe cartridges voordat ze op zijn. Gedaan met onnodige bestellingen.

Reparaties en onderhoud zijn inbegrepen. De printer staat onder garantie voor de duur van het contract. Je hebt gemakkelijk toegang tot ondersteuning waardoor de levensduur van je toestel langer ook is.

Hoe bespaar je met Managed Print Service?

  • 30-40% kostenbesparing
  • Onderhoud inbegrepen
  • Bespaar tijd door je aandacht op je bedrijf te richten en niet op je printer

Managed Print services zijn veel efficiënter qua onderhoud en beheer. Als je ooit wijzigingen moet aanbrengen in je service, log je gewoon in op het klantenportaal en je update het binnen enkele minuten.

Dus hoe maakt managed print service het budgetteren van printers eenvoudig?
Door onderhoud, ondersteuning en supplies in één duidelijke maandelijkse kostenpost op te nemen.

3. Ondersteuning bij technische problemen

Technische downtime is een van de grootste bedreigingen voor de productiviteit – 72% van de IT-beslissers is het erover eens dat IT verantwoordelijk is voor het stimuleren van de algehele bedrijfsefficiëntie. Is je bedrijf afhankelijk van documentatie? Dan betekent een kapotte printer stoppen met werken.

Bij de aanschaf van een kant-en-klare printer moet je waarschijnlijk zelf problemen oplossen met verwarrende online zoekopdrachten of een expert aanspreken. Dat kost tijd en je moet wachten.

Met MPS krijg je snel hulp van je serviceprovider of een Brother-expert wanneer je die nodig hebt – 98% van de problemen wordt telefonisch opgelost. Dit ondersteuningsniveau is een van de belangrijkste redenen waarom 97% van de MPS-klanten na 5 jaar nog steeds met Brother werkt.

Dus hoe maak managed print service-technische ondersteuning eenvoudig?
Een levenslange garantie en onovertroffen “At your side” ondersteuning zijn allemaal inbegrepen in de maandelijkse kosten.

4. Beheer van printers op afstand

Veel bedrijven werken op afstand of hebben hybride werknemers. Dat maakt printen ingewikkelder. Beheer je verschillende locaties en moet je alles monitoren? Als je ad-hoc printers koopt, kost dat veel tijd en moeite. Vaak zit je met meerdere apparaten en weet je niet hoe efficiënt of duur ze zijn.

Met een service als MPS beheer je eenvoudig zoveel printers als je nodig hebt. Je houdt de belangrijkste statistieken van elke printer bij via het klantenportaal.

Een managed print service houdt het volgende bij:

  • Apparaatprestaties
  • Apparaatgebruik
  • Apparaatstatus om downtime te voorkomen

Dus hoe maakt managed print service beheer op afstand eenvoudig?
Door gemakkelijk beheer van prestaties en gebruik.

5. Schaalbaarheid in je organisatie

Veel bedrijven hebben grote groeiambities. Ze starten met één printer, maar hebben er op termijn meerdere nodig en op verschillende locaties. MPS past zich aan je bedrijf aan. Met de gratis tool en functies exporteer je eenvoudig instellingen van één printer naar alle andere apparaten onder MPS. Het is dan ook makkelijk op uit te breiden naar extra (print)locaties.

Dus hoe maakt managed print service opschalen eenvoudig?
Met een reeks innovatieve apparaten die aansluiten bij de veranderende printbehoeften van je bedrijf en een flexibel, aanpasbaar serviceaanbod.

6. Gemakkelijk aanmelden

Geïnteresseerd in een Managed Print Service, maar afgeschrikt door een tijdrovend aanmeldproces? Geen zorgen! Zodra je contact hebt opgenomen, gaat het eigenlijke aanmeldingsproces snel en eenvoudig. Alles wat in je contract staat is duidelijk. Je kiest een vast plan met een vast aantal pagina’s of de optie om te betalen voor wat je afdrukt. Het is een eenvoudige investering, waarbij het beetje extra tijd in het begin waardevolle voordelen oplevert op lange termijn.

Automatische levering van cartridges, kostenefficiëntie, beheer op afstand, betrouwbare technische ondersteuning en eenvoudige aanmelding maken printen eenvoudig. En als je voor MPS van Brother kiest, ontvang je printers van professionele kwaliteit met de nieuwste technologie – ideaal voor kleine bedrijven zoals het jouwe.

Overweeg dus zeker een Managed Print Service alvorens je je volgende printer aanschaft. Wil je meer weten over alle voordelen en alles wat inbegrepen is, klik dan hier naar de speciale MPS-pagina.

Wil je meer informatie over hoe MPS vooral kleine bedrijven kan helpen, kijk dan naar dit interview met Brother Print Expert, Phil White.

Klaar om aan de slag te gaan met een Managed Print Service? Vul het contactformulier in en ons Brother-team neemt contact met je op.


Dit is een ingezonden bijdrage van Brother. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home