Twee standaard geïntegreerde applicaties vertragen Windows 11

windows 11

Het besturingsprogramma Windows 11 vertraagd door twee standaard geïnstalleerde applicaties. De applicaties niet gebruiken, brengt geen soelaas.

Een nieuw rapport brengt naar buiten dat twee applicaties van Windows 11 aan de oorzaak liggen van een tragere pc. Het gaat om de Teams- en widget-applicatie in de taakbalk van Windows 11. Het probleem zou zich ook stellen bij gebruikers die beide applicaties nooit gebruiken. De applicaties van de taakbalk losmaken of verwijderen is voldoende om de prestaties van je pc te verbeteren.

Probleem op de achtergrond

Zodra een gebruiker één van deze applicaties opent, begint Windows 11 een proces genaamd WebView2. Dat proces laat de geopende applicatie technologieën van Edge gebruiken, zonder Edge werkelijk te openen.

Out of Office Hours testte het effect van beide applicaties op computerprestaties. Daaruit bleek dat verschillende WebView2 processen startten zodra een applicatie in gebruik werd genomen. Ieder proces nam opnieuw een paar honderd megabytes RAM in beslag.  

Windows 11 krijgt binnenkort de eerste grote update sinds de officiële lancering. Veel gebruikers blijven echter het oudere besturingssysteem Windows 10 draaien, al pakt Microsoft niet graag uit met exacte aantallen van gebruikers op Windows 10 en Windows 11.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home