Google-werknemers keren pas in september terug naar kantoor

Het waait nog niet over

Google XXL

Google CEO Sundar Pichai heeft aan alle Google-medewerkers laten weten dat thuiswerk verplicht blijft tot september 2021. De zoekgigant werkt ook aan een hybride werkmodel waar werknemers drie dagen op kantoor zijn en twee dagen thuis kunnen werken.

The New York Times heeft een e-mail kunnen inkijken waarin Google CEO Sundar Pichai alle werknemers op de hoogte brengt van een latere terugkeer op kantoor. Initieel zou deden werknemers op 6 juli 2021 opnieuw welkom zijn op kantoor. Die plannen worden nu verlaat naar september 2021.

Tegelijk met het nieuws rond een latere terugkeer laat de CEO weten dat het een hybride werkmodel test waarbij werknemers drie dagen op kantoor zijn en twee dagen thuis. Google wil weten of zo’n model leidt tot meer productiviteit en gelukkigere werknemers. “Geen enkel bedrijf van onze schaal heeft ooit een volledig werkmodel ontwikkeld. Er zijn er wel een aantal die het nu testen. Wij starten nu ook zo’n test”, zegt Pichai.

Hybride werkmodel

Het hybride werkmodel wordt getest van zodra de kantoren opnieuw openen, maar volgens CNBC komen enkel werknemers in aanmerking die kunnen pendelen richting kantoor. Een fulltime thuiswerkmodel is op dit ogenblik nog niet aan de orde. Wie gespecialiseerde apparatuur nodig heeft on-site, komt vanzelfsprekend ook niet in aanmerking voor hybride werken.

Samen met de terugkeer naar kantoor werkt het ook aan een nieuwe kantoor lay-out dat coronaproof is en biedt het bookingtools om samenwerkplaatsen vast te leggen tot twaalf mensen binnen en meer dan twaalf mensen buiten. Wie in stilte wil werken en dat niet thuis kan, voorziet Google reserveerbare bureaus op kantoor.

Google was een van de eerste grote bedrijven die tijdens de eerste lockdown iedereen onmiddellijk 100 procent van thuis liet werken en als trendzetter wordt aanzien. De zoekgigant heeft vandaag meer dan 200.000 fulltime werknemers en contractors.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home