Microsoft verlaat terugkeer naar kantoor naar juli 2021

microsoft

Door de huidige COVID-19 pandemie zetten bedrijven wereldwijd massaal in op thuiswerken. Microsoft verwacht dat de huidige situatie nog even blijft duren en verlaat de terugkeer naar kantoor naar juli 2021.

Begin augustus liet Microsoft nog weten dat het ten vroegste in januari 2021 zijn kantoren opnieuw zal openen. Andere techgiganten mikten op dezelfde periode, met Google als enige uitzondering toen met ten vroegste een terugkeer naar kantoor vanaf juli 2021.

Microsoft vervoegt Google door ook zijn terugkeer te verlaten naar ten vroegste 6 juli 2021. Belangrijk: het gaat hier om het hoofdkantoor in de VS, lokale kantoren kunnen andere maatregelen nemen. Hoe vroeger er duidelijk is rond een mogelijk terugkeer, hoe beter alle zaken kunnen worden gepland.

Hybride werkplekken

De softwaregigant maakt vandaag gebruik van hybride werkplekken. Het hanteert zes kantoorstadia sinds het coronavirus uitbrak: sluiten, verplicht thuiswerken, thuiswerk sterk geadviseerd, voorzichtige opening kantoren, open kantoor met beperkingen en tot slot gewoon open.

Die laatste stap staat nu gepland voor 6 juli. Enkel werknemers met een handicap kunnen vandaag op kantoor terecht in de VS (stap 3). De komende maanden wordt geëvalueerd wanneer stappen 4 en 5 in gang worden gezet.

“De terugkeer naar kantoor blijft optioneel tot we aan stap 6 komen. Die stap betekent dat COVID-19 niet langer een last is voor het land en dat de beperkingen rond gezondheid en veiligheid worden opgeheven”, zegt Microsoft executive Kurt Delbene.

Microsoft volgt met zijn verlating van de terugkeer naar kantoor technologiegiganten Amazon en Facebook die ook hun terugkeer hebben verlaat naar de zomer van 2021. Google had al langer die beslissing genomen om te verlaten.

Tip: Coronacrisis vertraagt IT-projecten bij Belgische bedrijven en overheid

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home