Zscaler introduceert AI-verbeteringen voor uitgebreide gegevensbescherming

zscaler

Zscaler heeft nieuwe AI-verbeteringen aangekondigd voor zijn Data Protection Platform, gericht op het versterken van gegevensbeveiliging over diverse opslaglocaties en communicatiekanalen.

Zscaler heeft upgrades doorgevoerd aan zijn AI Data Protection Platform. Deze verbeteringen zijn ontworpen om gegevensbeveiliging te optimaliseren voor zowel gestructureerde als ongestructureerde data, ongeacht of deze in beweging is, opgeslagen wordt, of in gebruik is.

Het platform dekt diverse kanalen af, waaronder web, SaaS, e-mail, BYOD en privéapplicaties in zowel datacenters als de publieke cloud.

Zscaler AI Data Protection Platform maakt gebruik van meer dan 500 biljoen dagelijkse datapunten van gebruikers, apparaten, netwerken en applicaties. Deze gegevens worden gebruikt om gevoelige informatie beter zichtbaar te maken, waardevolle context te bieden en workflowautomatisering te realiseren.

Recente toevoegingen aan het platform omvatten:

  • Geïntegreerd Data Security Posture Management (DSPM) voor het ontdekken, classificeren en beveiligen van gevoelige data in publieke clouds zoals AWS en Microsoft Azure.
  • Contextrijke GenAI App Security, die inzichten biedt in risicovolle aanvragen en AI-appgebruik, met gedetailleerde beleidscontroles.
  • Realtime Email DLP om gevoelige data in bedrijfsmails via platforms zoals Microsoft 365 en Google Gmail te beveiligen.

Verdere platformverbeteringen omvatten de geconsolideerde Unified SaaS Security, die verschillende technologieën integreert voor een betere correlatie die proactief risicobeheer en mitigatie mogelijk maakt.

Daarnaast is de AI Auto Data Discovery uitgebreid om alle locaties van data-at-rest te omvatten, wat bijdraagt aan een vermindering van complexiteit en een verhoogde efficiëntie in bestaande gegevensbeschermingsprogramma’s.

Deze uitbreidingen komen tegemoet aan de behoefte van organisaties om intellectueel eigendom en klantgegevens te beschermen tegen interne bedreigingen, datalekken en kwaadwillende actoren.

De noodzaak voor een geïntegreerde aanpak van gegevensbescherming die alle datatypen op alle locaties kan beveiligen, wordt steeds groter, vooral gezien de toenemende bedreigingen zoals ransomware en de groei van cloudgebruik.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home