Zscaler breidt samenwerking met Google uit via integratie met Workspace en browser

Zscaler haalt nauwere banden aan met Google. De beveiligingsspecialist gaat zijn oplossingen nauw integreren met die van Google, vooral met oog voor organisaties die het Workspace-ecosysteem omarmd hebben.

Zscaler werkt nauwer samen met Google om organisaties te helpen hun zero trust-strategieën te versterken. De integratie met Chrome Enterprise biedt gebruikers geavanceerde dreigings- en databeveiliging zonder de noodzaak van verouderde VPN’s of extra browsers.

Verder helpt de integratie van Zscaler met Google Workspace bij het voorkomen van de exfiltratie van gevoelige gegevens uit apps zoals Gmail en Drive. De samenwerking verbetert de beveiligingsoperaties door de uitwisseling van Zscaler’s beveiligingstelemetrie met Google Security Operations.

Veilige toegang zonder VPN’s

De samenwerking tussen Google en Zscaler biedt bedrijven veilige toegang tot privé-applicaties zonder de noodzaak van VPN’s voor externe toegang. Dat is handig, aangezien VPN-verbindingen niet meer helemaal voldoen aan de noden van een moderne IT-omgeving, en toch ook beveiligingsrisico’s met zich meebrengen.

Wanneer externe partijen of werknemers hun eigen toestellen gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfsapplicaties, vormen cyberdreigingen en dataverlies een hoger risico. Traditioneel gebruikten organisaties endpointbeveiligin en virtuele desktopinfrastructuur (VDI)- om dit aan te pakken, maar Zscaler heeft het daar niet hoog mee op en wil een beter alternatief bieden. De geïntegreerde oplossing van Zscaler en Google vermindert de afhankelijkheid van VDI, zonder gebruikers te dwingen een nieuwe browser te omarmen.

Beveiliging tegen exfiltratie

De integratie van Zscaler met de Google Workspace-productiviteits- en samenwerkingsapps stelt organisaties in staat een striktere controle te behouden over gevoelige e-mails en documenten. Data Loss Prevention (DLP) helpt bij het voorkomen van de exfiltratie van gevoelige gegevens uit Gmail, Google Drive, Sheets, Slides en Docs.

Tenant-beperkingen en gedetailleerde instantiecontroles houden werk- en persoonlijke gegevens gescheiden met verschillende toegangsrechten. Bovendien stelt de integratie met de Google Drive Labels-API organisaties in staat labels toe te passen op bestanden voor classificatie, controle en databeveiliging.

Telemetrie

De integratie van Zscaler met Google Security Operations helpt organisaties bedreigingen te detecteren, onderzoeken en erop te reageren. De integratie levert bruikbare gegevens binnen Google Security Operations, waar belangrijke data centraal staan. Zo moeten experts minder tussen dashboards wisselen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home