Zscaler breidt Zero Trust Exchange uit met overname Airgap Networks 

zscaler

Zscaler kondigt de overname van Airgap Networks aan om hun Zero Trust Exchange te versterken. Deze overname beoogt de bescherming van oost-westverkeer in filialen, campussen en OT-infrastructuur. 

Zscaler heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Airgap Networks. Hiermee wil het bedrijf zijn Zero Trust Exchange-platform uitbreiden met technologieën die specifiek het oost-westverkeer binnen netwerken aanpakken. De integratie van de technologieën van beide bedrijven zal naar verwachting de beveiliging van IoT- en OT-apparaten binnen diverse infrastructuur verbeteren. 

Technologie-integratie

De traditionele netwerkbenaderingen, zoals statische Access Control Lists (ACL’s), zijn vaak niet voldoende om geavanceerde bedreigingen, die zich binnen lokale netwerken verspreiden, tegen te gaan. Airgap Networks introduceert een nieuwe methode die elk apparaat isoleert en de toegang controleert op basis van identiteit en context. Dit systeem, dat gebruik maakt van een Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) proxy-architectuur, biedt een gedifferentieerde benadering van netwerkbeveiliging door actieve toegangscontrole. 

Deze technologieën zijn voornamelijk bedoeld om de beveiliging op interne netwerken te versterken door de principes van Zero Trust toe te passen op intern apparaatverkeer. Het resultaat is een verkleind intern aanvalsoppervlak dat helpt bij het tegengaan van dreigingsbewegingen binnen organisaties. 

Nieuwe benadering

Airgap’s oplossing beoogt ook het verminderen van de afhankelijkheid van traditionele en risicovolle beveiligingsmaatregelen, zoals NAC en firewalls voor oost-westverkeer. Door een end-to-end identificatie en controle van verkeer zonder dat aanpassingen nodig zijn aan bestaande netwerkinfrastructuren, zou dit een aanzienlijke verbetering van de beveiligingshouding van bedrijven kunnen betekenen. 

De voorwaarden van deze overname zijn niet openbaar gemaakt. De impact en verdere ontwikkelingen van deze integratie zullen mogelijk een verandering betekenen in de benadering van beveiliging voor netwerken die kritieke infrastructuur ondersteunen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home