Belgische securityspeler Secutec zoekt investeerder voor Europese ambities

Belgische beveiligingsspecialist Secutec gaat van start met een plan om een grote Europese speler te worden. Die ambitie komt er nadat een strategie met focus op eigen oplossingen z’n vruchten afwierp.

Belgische beveiligingsintegrator Secutec richt zijn pijlen op het Europese speelveld. Dat laat het bedrijf weten in de marge van de bekendmaking van zijn kwartaalresultaten. Die zien er rooskleurig uit, wat moet aantonen dat de huidige strategie van het bedrijf werkt. De firma uit Aartselaar zet vandaag immers sterk in op eigen oplossingen rond onder andere threat intelligence, DNS-beveiliging en SOC, die het graag combineert met reeds aanwezige beveiligingsproducten van derden. Het opzet is om zo een totaalbescherming te bieden zonder de klant in een keurslijf te dwingen.

Eigen diensten als sleutel tot de EU

Aanvankelijk was Secutec vooral een integrator en de focus op eigen diensten en oplossingen is redelijk nieuw. De insteek werpt zijn vruchten af volgens het bedrijf zelf, dat de vraag ernaar ziet stijgen met 43 procent in de eerste twee maanden van dit boekjaar. In vergelijking met vorig jaar steeg de omzet van 18 miljoen euro naar 25 miljoen euro. Secutec ziet zichzelf zo als voldoende uniek en capabel om op het Europese speelveld een verschil te maken.

Het is de bedoeling om zowel organisch te groeien als te gaan shoppen op de markt van de beveiligingsspelers. Met een acquisitiestrategie in het achterhoofd, zijn investeerders welkom. “We geloven in onze eigen diensten”, zegt CEO Geert Baudewijns. “Om deze ook buiten België te gaan uitzetten, zoeken we een strategische partner die ons ondersteunt in de verdere uitbouw van Secutec.” Duitsland, Oostenrijk en Italië staan hoog op de prioriteitenlijst.

Secutec is bij ons vooral gekend als lokale speler. In 2022 waarschuwde het bedrijf nog voor de impact van het grote Microsoft Exchange-lek bij Belgische bedrijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home