Wifirouter van Palo Alto Networks beschermt bedrijven tegen meeste cyberaanvallen

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks brengt de wifirouter Okyo Garde op de markt. In de router zitten beveiligingsopties ingebouwd, die bijvoorbeeld malware opsporen. Bedrijven kunnen met de router personeel dat van thuis uit werkt beschermen tegen hackers.

De nieuwe wifirouter van Palo Alto Networks komt met ingebouwde cyberbeveiliging. Deze functies moeten een oplossing bieden aan de uitdagingen die thuiswerken met zich meebrengt.

Volgens een rapport van Sophos is het aantal phishing-pogingen fors toegenomen tijdens de pandemie. Voor beheerders van IT-afdelingen is de snelle overgang van kantoor naar thuis dan ook gepaard gegaan met kopzorgen over malware- en ransomware-aanvallen, bleek uit een onderzoek van Dell Technologies.

lees ook

Bouwen aan de toekomst: hoe ziet de hybride werkplek eruit?

Van phishing tot cyberaanvallen

De wifirouter kan verschillende, veel voorkomende cyberaanvallen tegenhouden. Volgens Palo Alto Networks blokkeert de router de toegang tot gevaarlijke websites en waarschuwt het gebruikers bij phishing-pogingen.

Bron: Palo Alto Networks

Het zou zelfs mogelijk moeten zijn om cyberaanvallen op slimme apparaten van werknemers tegen te houden. Dit gebeurt door een beperking op te leggen aan het apparaat, waardoor geen verbinding kan worden gemaakt met externe, onveilige servers.

Beheerd door het bedrijf

Bedrijven kunnen de nieuwe wifirouters uitdelen aan werknemers. Dit geeft de werkgever en de IT-afdeling zekerheid over de veiligheid van het netwerk dat een werknemer gebruikt om applicaties van het werk te openen.

De IT-beheerder kan een geïnstalleerde wifirouter beheren via een mobiele applicatie. Hierop is het mogelijk configuratie-instellingen te beheren en ook veiligheidswaarschuwingen krijgt de beheerder binnen via de app.

Bron: Palo Alto Networks

Zodat niet alle informatie over het internetgebruik van de werknemer bij het bedrijf komt, kunnen werknemers een apart wifinetwerk creëren.

Voor bedrijven met een grotere behoefte aan cyberbeveiliging zal een editie van Okyo Garde worden verkocht waarin de dienst Prisma Access zit geïntegreerd. Deze service versleutelt het dataverkeer van werknemers, hanteert zero trust-principes en gebruikt machine learning om beheerders tips te geven over hoe ze de beveiliging van hun bedrijf kunnen verbeteren.   

Specificaties

De wifirouter ondersteunt wifi 6 en draait op een 2,2 gigahertz quad-core chip. Volgens Palo Alto Networks beschikt de router verder over een grote geheugenconfiguratie, waarop de beveiligingsfuncties kunnen draaien en de netwerkprestaties worden verbeterd.

De Okyo Garde wordt dit najaar verwacht. Bedrijven die de wifirouter met Prisma Access willen kopen, zullen tot het voorjaar van 2022 moeten wachten. Over de prijzen zijn er nog geen details bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home