Palo Alto Networks neemt IBM QRadar over

palo alto networks

Palo Alto Networks neemt de onderdelen van IBM’s QRadar SaaS over en wordt de voorkeurspartner voor IBM om samen te werken rond cybersecurity.

Palo Alto Networks en IBM hebben een samenwerking aangekondigd gericht op het leveren van AI-gestuurde beveiligingsoplossingen aan klanten. Palo Alto Networks neemt IBM’s QRadar SaaS-bezittingen over, waaronder de intellectuele eigendomsrechten. De verwachting is dat deze transactie eind september 2024 zal worden afgerond.

Na de overname zal Palo Alto Networks samenwerken met IBM om QRadar SaaS-klanten over te zetten naar Cortex XSIAM, een platform voor beveiligingsoperaties met AI-gedreven dreigingsbescherming. Klanten die QRadar on-premise blijven gebruiken, zullen ondersteuning blijven ontvangen van IBM. Palo Alto Networks en IBM bieden kosteloze migratiediensten aan voor gekwalificeerde klanten.

Strategische Inzet van AI-technologie

Als onderdeel van de samenwerking zullen Palo Alto Networks en IBM een gezamenlijk Security Operations Center (SOC) opzetten. IBM Consulting wordt de voorkeursleverancier van Managed Security Services voor klanten van Palo Alto Networks. Dit centrum zal onder meer een beheerde SOC en een Cyber Range omvatten, waar klanten interactieve ervaringen kunnen opdoen met de beveiligingsproducten van Palo Alto Networks.

IBM zal ook de AI-technologieën van Palo Alto Networks intern implementeren, waaronder Cortex XSIAM voor geavanceerde beveiligingsoperaties en Prisma SASE 3.0 voor netwerkbeveiliging op basis van het zero-trust model. Daarnaast is Palo Alto Networks van plan om watsonx LLM’s te integreren in Cortex XSIAM om automatiseringsmogelijkheden te vergroten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home