‘Oude’ Outlook voor Windows verdwijnt niet voor 2029

microsoft outlook windows

Microsoft deelt meer informatie over hoe de oude Outlook voor Windows uiteindelijk plaats zal moeten maken voor de nieuwe versie. De overgang zal nog enkele jaren in beslag nemen.

Microsoft is al een tijdje bezig met het uitrollen van zijn vernieuwde Outlook-app. In 2022 rolde de nieuwe versie uit voor Mac en een jaar logde volgde Windows. Met een nieuwe look wil Microsoft de web- en desktopversie van Outlook dichter bij elkaar brengen. De uitrol van de nieuwe versie zal in verschillende fasen lopen en meerdere jaren in beslag nemen. Microsoft deelt in een blog meer details over hoe de planning zal verlopen.

outlook van oud naar nieuw
Bron: Microsoft

Van opt-in naar opt-out

Voorlopig zitten we in de opt-in fase, waarbij je als gebruiker kan kiezen welke versie je kan gebruiken. Via de schakelaar rechtsboven De nieuwe versie van Outlook uitproberen schakel je over naar de nieuwe versie, maar je kan op ieder moment weer terugkeren. Microsoft vraagt dan wel of je feedback wil geven waarom je weer van nieuw naar oud wil terugstappen. Deze opt-in-fase zal nog zeker blijven duren tot de nieuwe versie van Outlook algemene beschikbaarheid bereikt.

outlook windows
Je kan de nieuwe Outlook-versie voor Windows al een tijdje uitproberen.

Eens de nieuwe versie klaar is om naar meer gebruikers uit te rollen, gaat de volgende fase in: de opt-out-fase. Vanaf dit moment zal je automatisch overgezet worden naar de nieuwe versie van Outlook, maar kan je nog wel opteren om de oude desktopapp te blijven gebruiken. Gebruikers zullen vanaf twaalf maanden voordat deze fase ingaat meldingen beginnen te zien in Outlook. Dit is een tussenfase tot de legacy-versie uiteindelijk onherroepelijk zal verdwijnen.

Ondersteuning tot 2029

Microsoft plakt nog geen exacte data op wanneer de verschillende fasen ingaan en aflopen, maar voor trouwe gebruikers van de oude versie is er de geruststelling dat het hele traject nog enkele jaren zal duren. Het softwarebedrijf belooft de legacyversie nog tot zeker 2029 te blijven ondersteunen.

lees ook

Crasht Outlook bij jou? Zo rol je de nieuwste update terug

Microsoft blijft oproepen op de nieuwe versie uit te testen en feedback te geven. Dat moet ervoor zorgen dat wanneer de nieuwe versie de standaard wordt, de Outlook-desktopapp al aan onze wensen voldoet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home