Lancom lanceert twee nieuwe SD-WAN gateways

lancom 1800VAW

De gateways zijn ontwikkeld om betrouwbare verbindingen op te zetten tussen bedrijfsvestigingen via DSL, glasvezel, kabel of mobiele netwerken. Ook de behuizing springt in het oog.

Lancom introduceert een gloednieuwe lijn van SD-WAN gateways. Die bestaat in eerste instantie uit twee modellen: de Lancom 1800VAW biedt dual-band WLAN met VDSL en optionele glasvezelverbinding (FTTH). Het zustermodel, de 1800VAW-4G, zorgt voor een back-up met 4G-connectiviteit wanneer de wifi even wegvalt.

Beide apparaten hebben een geïntegreerde VDSL-modem met ondersteuning voor supervectoring tot 300 Mbps. Rechtstreekse aansluiting op glasvezel is eveneens mogelijk via een apart verkrijgbare SFP-module (159 euro voor GPON, 119 euro AON, exclusief btw). De aanwezigheid van wifi 6-technologie maakt transmissiesnelheden mogelijk tot 1.200 Mbps op 5 GHz en gelijktijdig tot 575 Mbps op 2,4 GHz.

lees ook

Wifi 6-technologie van Lancom waakt over patiënten in ziekenhuizen

Lancom legt ook een sterke focus op beveiliging. De gateways tellen zestien IP-contexten die via de centrale router afzonderlijk worden geconfigureerd om communicatiekanalen van elkaar te scheiden. Vijf geïntegreerde IPSec VPN-kanalen (die optioneel kunnen worden uitgebreid tot 25) zorgen voor versleuteling van de verbinding tussen bedrijfsvestigingen en het beschermen interne data tegen buitenstaanders die die zouden kunnen proberen onderscheppen.

Nieuw jasje

Meer dan de specificaties trekt de behuizing nog de aandacht naar zich toe. Lancom stapt over op een ‘blackline’-behuizing die niet alleen esthetische, maar ook functionele doeleinden biedt. Deze biedt meer ruimte bijvoorbeeld tegelijkertijd VDSL, glasvezel, WLAN en 5G en introduceert ook een nieuw koelsysteem. De behuizing is ‘made in Nederland’ en kan na gebruik van de gateway worden gerecycleerd.

Prijzen en beschikbaarheid

De Lancom 1800VAW-4G is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.590 euro, de Lancom 1800VAW voor 1.090 euro. Prijzen zijn exclusief btw. Lancom verkoopt bij de gateways ook nog twee montageracks die 139 euro of 249 euro voor de ‘Plus’-versie kosten, opnieuw exclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home