MobileIron breidt beveiligingsplatform uit met mobiele phishing-bescherming

mobileiron

Mobiele toestellen gemanaged door MobileIron krijgen verregaande phishingbescherming aan boord. De toevoeging komt net nu het parket waarschuwt voor een toename van phishing via sms.

MobileIron breidt zijn Threat Defence-aanbod uit met een krachtige anti-phishing-oplossing. Die werkt op Android en iOS en is in staat verdachte url’s te blokkeren. De oplossing maakt gebruik van een lokale lijst van malafide webpagina’s maar kan optioneel ook met de cloud verbinden voor meer up to date bescherming.

De nieuwe beveiliging moet mobiele toestellen beschermen tegen aanvallen langs een veelvoud aan vectoren. Niet alleen phishing via mail wordt bemoeilijkt, ook berichten op sociale media, via chat of zelfs via sms worden door de tool doorgelicht. Dat laatste is erg actueel. Net vandaag waarschuwt het parket in ons land voor een flinke toename van phishing via sms. Berichtjes die afkomstig lijken van bijvoorbeeld een bank overtuigen menig landgenoot om op een link te klikken en gegevens te delen, met financieel verlies tot soms wel duizenden euro’s tot gevolg.

Centrale uitrol

De phishing-bescherming is een component van de bestaande Thread Defense-mogelijkheden. Net als andere componenten van MobileIron vereist ze geen afzonderlijke toepassing. IT-beheerders kunnen de extra beschermingslaag centraal activeren op alle mobiele toestellen waarop de MobileIron-agent staat geïnstalleerd. Eindgebruikers hoeven dus zelf niets te doen, wat de efficiëntie van de bescherming alleen maar groter maakt. In een eerder interview met Techzine verduidelijkte Brian Foster, Senior VP voor product management bij MobilIron, waarom het omzeilen van gebruikersinteractie voor de uitrol van beveiliging zo belangrijk is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home