HP beschermt zijn zakelijke pc’s tegen kwantumhacks met nieuwe BIOS-securitychip

De nieuwe securitychip die in elke nieuwste generatie zakelijke laptop van HP zit, is vandaag al resistent tegen toekomstige kwantumaanvallen.

HP neemt de vlucht vooruit met zijn nieuwe zakelijke pc’s en workstations door in elk van deze toestellen een specifieke BIOS securitychip te stoppen die resistent is tegen kwantumaanvallen. De HP Endpoint Security Controller is een fysiek geïsoleerde microprocessor die het BIOS beschermd van hacks.

Zo’n veiligheidschip zit al jaren in zakelijk HP-laptops om malafide BIOS-wijzigingen tegen te gaan. Nu is het de eerste keer dat zo’n chip ook resistent is tegen kwantumhacks. Die gebeuren vandaag nog niet, maar in de (nabije) toekomst kan dat wel realiteit worden. Aangezien laptops ettelijke jaren meegaan, schakelt HP nu al een versnelling hoger.

Je kan de chip terugvinden in de nieuwe EliteBook G11 line-up, de ProBook G11-toestellen en de nieuwe ZBook G11-workstations. Ongeacht welke configuratie je neemt, de nieuwe securitychip wordt standaard in het toestel verwerkt.

Live pc-verbruik meten

Samen met de lancering van de nieuwe laptops en de kwantum securitychip kondigt HP ook een dashboard aan om in realtime het verbruik van je laptop te meten. In de myHP-app kan je als gebruiker zien hoeveel je pc verbruikt, alsook inzichten over je verbruik over specifieke periodes.

De app geeft gebruikers ook suggesties om het pc-verbruik te verlagen, wanneer dat relevant is.

HP verwerkt deze gegevens allemaal in ProActive Insights richting IT-teams die deze tool gebruiken. Het nieuwe IT Energy Dashboard toont het verbruik van de volledige vloot aan laptops. IT kan daarna diverse filters toepassen zoals geografie en toesteltype.

De nieuwe functie is vanaf mei 2024 beschikbaar voor zowel gebruikers als IT-teams. HP benadrukt in deze monitoring dat het voldoet aan GDPR-regels en dat het platform gecertificeerd is voor ISO27001, ISO27701, ISO27017 en SOC2 Type2.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home