Fortinet onthult nieuwe SD-WAN-diensten

Fortinet

Met underlay- en overlay-diensten wil Fortinet de implementatie van SD-WAN vereenvoudigen, ook voor bedrijven met beperktere middelen.

Beveiligingsspecialist Fortinet kondigt vandaag twee nieuwe SD-WAN-diensten aan binnen zijn uitgebreide securityaanbod. Die richten zich zowel op underlay- als overlay-componenten van het SD-WAN-netwerk.

Erop en eronder

We beginnen bij de onderlaag. De Underlay Performance Monitoring Service treedt op als het centraal overzichtsplatform van het complete underlay-netwerk, ofwel de fysieke infrastructuur van het netwerk. Hier kunnen de prestaties van de ISP-verbindingen geraadpleegd en gerapporteerd worden om operationele problemen op efficiënte wijze te verhelpen.

De focus ligt op eenvoud in de implementatie. Fortinet belooft een vlot installatie- en configuratieproces. Alle gegevens over het netwerk worden verzameld in een centraal monitordashboard met geavanceerde analysemogelijkheden voor het meten van de gebruikservaring van applicaties. De oplossing signaleert problemen op alle niveaus van het netwerk, zodat die sneller kunnen worden verholpen.

Fortinet stelt tenslotte ook nog eens honderden vooraf geconfigureerde workloads ter beschikking voor het opstellen van service level agreements. Dit verkort de implementatietijd en verkleint vooral ook de kans op configuratiefouten, één van de meest ernstige bedreigingen voor applicaties.

Overlay-as-a-service

Iedere organisatie heeft zijn eigen specifieke netwerkbehoeften. De Overlay-as-a-service-dienst is ontwikkeld voor organisaties met beperkte technische expertise en budgetten. Het overlay-netwerk is de softwarecomponent die het verkeer van data regelt. Fortinet claimt dat verbindingen leggen tussen bedrijfslocaties slechts een kwestie van minuten is met deze tool. De installatie en het beheer verlopen integraal via de Fortinet-cloud.

Overlay-as-a-Service for SD-WAN zorgt daarnaast voor verdere automatisering van de integratie met FortiSASE om thuiswerkers veilig te laten verbinden op het bedrijfsnetwerk. De nieuwe diensten zijn vanaf het derde kwartaal van 2023 verkrijgbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home