Fortinet lanceert FortiGate 90G met nieuwe zelfgemaakte processor

Fortinet introduceert de FortiGate 90G. Dat is de eerste firewall en SD-WAN-apparaat dat is uitgerust met de SP5-processor ontwikkeld door Fortinet zelf.

Fortinet voegt een nieuw netwerkbeveiligingsapparaat aan zijn portfolio toe: de FortiGate 90G. Dat toestel is een next generation-firewall en een SD-WAN-hub. Net als andere Fortinet-hardware past het in het Fortinet Security Fabric, waar het connecteert en praat met andere oplossingen.

De firewall heeft de Security Processor 5 (SP5) aan boord. Dat is de nieuwste versie van de eigen processor van Fortinet. Die chip neemt de vorm aan van een ASIC die geoptimaliseerd is voor beveiligingsworkloads. De SP5 maakt de hardware zowel efficiënt als performant aan een concurrentieel prijskaartje, alsdus Fortinet, dat de adviesprijs evenwel niet deelt in de aankondiging.

Totaalaanpak

De FortiGate is een component van de totaalaanpak van Fortinet waarbij bedrijven een consistente beveiliging voor heel hun IT-omgeving kunnen aanschaffen, van kantoor over telewerker tot de cloud. Daar komt de SD-WAN en SASE-functionaliteit bij kijken. Ook zero trust wordt via het toestel ondersteund.

lees ook

FPGA: boetseerbare wonderchip voor AI, IoT en machine learning

Fortinet maakt zich sterk dat zijn FortiGate 90G een stuk krachtiger is dan equivalenten uit de sector, waarbij de Palo Alto Networks PA-450, Check Point Quantum 3600, Juniper SRX340 en Cisco Meraki MX85 bij naam genoemd worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home