Beveiligingsbudgetten voor cloud nemen toe met 37%, volgens rapport Fortinet 

cloud security api

Organisaties zeggen dat ze hun budget voor cloudbeveiliging met 37 procent willen opschroeven om gevoelige data veilig te houden en te voldoen aan de eisen van de wetgeving. 

Een grote meerderheid van de organisaties maakt zich zorgen over de beveiliging van de cloud, dat blijkt uit een onderzoek van Fortinet bij 927 security-professionals wereldwijd. Dit vertaalt zich ook in een stijging van de beveiligingsbudgetten voor de cloud. Hoewel hybride en multi-cloudomgevingen vanwege hun complexe aard moeilijk te beveiligen zijn, geeft de meerderheid van de organisaties hier toch een voorkeur aan. 

Voorkeur hybride en multi-cloudomgevingen

Fortinet voerde een enquête uit onder 927 security-professionals wereldwijd en biedt inzicht in actuele trends op het gebied van cloudbeveiliging. Uit het onderzoek komt naar voren dat de meerderheid van de organisaties (78%) dit jaar voorkeur geven voor een hybride of multi-cloudstrategie. 43 procent maakt gebruik van een combinatie van cloud en een IT-omgeving op locatie, 35 procent hanteert een multicloudstrategie.  

Fortinet – Budget cloudbeveiliging

Door het snelgroeiende dreigingslandschap voelen organisaties de noodzaak om krachtigere beveiligingsmaatregelen te nemen. Bovendien zorgde de komst van AI ook voor meerdere cyberdreigingen. Maar liefst 96 procent van alle organisaties zegt dat ze zich redelijk dan wel enorm veel zorgen maken over de beveiliging van de cloud. Cybersecurity vormt dus wel degelijk een prioriteit bij de meerderheid van de organisaties. 61 procent van de respondenten verwacht dat hun budget voor cloudbeveiliging het komende jaar zal toenemen.  

Cloud-uitdagingen

Eén van de grootste clouduitdagingen die organisaties vandaag de dag ervaren, is het beveiligen van hun multi-cloudomgevingen. Security- en compliance-problemen vertegenwoordigen de grootste uitdaging (59%) en staan een snelle implementatie van multi-cloudstrategieën in de weg.  

lees ook

Hoe kmo’s hun weg vinden in het security-labyrint 

Hybride en multi-cloudomgevingen zijn vanwege hun complexe aard lastig te beveiligen. Een overgrote meerderheid van de respondenten (95%) denkt dat een geïntegreerd platform voor cloudbeveiliging met een centraal dashboard kan bijdragen aan consistente bescherming van data binnen al hun cloudomgevingen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home