DuckDuckGo laat je anoniem chatten met chatbots

duckduckgo ai chat

Wil je chatten met ChatGPT zonder je data te hoeven afstaan om de modellen te trainen? Dat kan vanaf nu met DuckDuckGo’s AI Chat.

DuckDuckGo voegt een nieuwe feature toe aan zijn zoekmachine: AI Chat. De functie geeft je anonieme toegang tot chatbots zoals ChatGPT (GPT-3.5), Claude 3, LLama 3 en Mixtral. Doordat je gesprekken anoniem zijn, wordt de inhoud van je gesprekken niet gebruikt om je data te trainen.

De AI Chat-tool is bereikbaar via het werklint in de zoekmachine. Klik op Aan de slag en selecteer een chatbot naar keuze om een conversatie te starten. DuckDuckGo AI Chat garandeert anonimiteit door verbinding te leggen met de chatbot vanuit het IP-adres van DuckDuckGo, zodat het gesprek niet naar jou kan getraceerd worden. Gesprekken worden niet opgeslagen en met een simpele klik op het vuuricoontje verwijder je de inhoud van een lopend gesprek.

AI Chat is volledig gratis te gebruiken, waar je bij ChatGPT en co moet betalen om je gesprekken geheim te houden. DuckDuckGo hanteert wel een dagelijkse limiet, die niet gespecifieerd wordt. Er komt mogelijk ook wel een betalende optie met hogere limieten en die ook toegang geeft tot de meest geavanceerde modellen.

duckduckgo ai chat

Negatieve impact op privacy

DuckDuckGo tracht met AI Chat een AI-ervaring te creëren waarbij gebruikers zich niet druk hoeven te maken om hun privacy. Volgens recente studies hebben veel (Amerikaanse) gebruikers een negatieve perceptie van de impact van AI-tools op hun privacy, hoewel ze die tools toch dagelijks gebruiken.

“Wij geloven dat mensen het internet en andere digitale hulpmiddelen moeten kunnen gebruiken zonder het gevoel te hebben dat ze daarbij hun privacy moeten opofferen”, schrijft het bedrijf in een blogpost.

lees ook

DuckDuckGo experimenteert met betaalplan VPN terwijl Google zijn VPN-service de deur wijst 

DuckDuckGo heeft ook zijn eigen AI-toepassingen voor de zoekmachine en browser. In maart lanceerde het AI-gegeneerde zoekresultaten, waarbij langere tekstantwoorden bovenop de klassieke zoekresultaten verschijnen. Daarmee was het sneller dan Google met AI Overview, dat zich al heeft laten opmerken door vreemde antwoorden te geven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home