Storing bij Bing opgelost: ook DuckDuckGo, ChatGPT en Microsoft Copilot weer operationeel

bing storing

De zoekmachine Bing kampte sinds donderdagochtend met een storing, maar lijkt nu weer operationeel te zijn. Microsoft Copilot, ChatGPT en DuckDuckGo deelden mee in de malaise.

Wie gisteren naar de zoekmachine Bing surfte, zag een melding dat de zoekmachine tijdelijk onbereikbaar is. Meldingen op DownDetector leren ons dat de problemen rond 8 uur op donderdagochtend begonnen en sinds gisterenavond weer een normaal patroon vertonen. Zoekresultaten wouden niet laden en Microsoft Bing leek zelfs even volledig offline te zijn om de problemen op te lossen.

Niet alleen Bing

De storing bij Bing trof niet alleen de zoekmachine. Ook de Bing API lag eruit, waardoor diensten die gebruik maken van de zoekindex van Bing ook tijdelijk niet werkten. Dat heeft een invloed op de webzoekfuncties van ChatGPT en Microsoft Copilot.

chatgpt zoekfunctie
ChatGPT kon tijdelijk geen zoekopdrachten uitvoeren.

De AI-assistenten moesten dus even terugvallen op hun parate kennis en konden geen zoekwerk voor je verrichten. Ook concurrerende zoekmachines die gebruik maken van Bing API ondervonden hinder van de storing, waaronder DuckDuckGo. Op dit moment is er vanuit Microsoft nog geen officiële communicatie over de oorzaak van de storing, maar lijkt de zoekmachine wel weer zijn werk te doen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op donderdag 23 mei 2024. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home