DuckDuckGo maakt Email Protection voor privacy in mails voor iedereen beschikbaar

duckduckgo email protection

Online privacy-specialist DuckDuckGo introduceert een publieke bètaversie van Email Protection. Met die gratis dienst haalt het bedrijf trackers uit je mails zodat je privacy beschermd blijft.

DuckDuckGo introduceert zijn gratis Email Protection-dienst aan het grote publiek. Na de initiële lancering in bèta via een wachtlijst kan iedereen zich nu inschrijven. Email Protection maakt je mails schoon door trackers te verwijderen. Die houden onder andere bij of je de mail hebt geopend of hebt aangeklikt, naar analogie met cookies op websites.

Bedrijven gebruiken dergelijke trackers bijvoorbeeld voor nieuwsbrieven. Zo hebben organisaties een beeld van de effectiviteit van hun communicatie maar al te vaak worden gegevens ook met adverteerders gedeeld.

DuckDuckGo stelt dat je als gebruiker misschien niet wilt dat afzenders weten welke mails je opent, wanneer en op welk toestel. Email Protection verwijdert met dat doel het gros van de trackers. De initiële tests tonen aan dat meer dan 85 procent van de mails die de dienst al verwerkte, effectief trackers bevatten.

@duck.com

Email Protection werkt via een nieuw @duck.com-mailadres. Dat is gekoppeld aan je primaire adres. Het is de bedoeling dat je het @duck.com-adres achterlaat bij partijen waarvan je vermoedt dat ze wel eens ongewenst aan tracking kunnen doen. Mails van die partijen komen zo eerst bij DuckDuckGo terecht, dat de trackers verwijdert en de mail vervolgens forward naar je primaire mailadres. Zo komt alles netjes in je oude trouwe mailbox terecht, maar dan zonder ongewenst e-mailcookies. DuckDuckGo hamert erop dat het geen mails bijhoudt.

DuckDuckGo laat je verder toe om private @duck.com-adressen in te vullen via de privacybrowser alsook ze eenvoudig te deactiveren. Dat is handig wanneer een adres dat je bijvoorbeeld gebruikt voor bepaalde nieuwsbrieven na een tijd meer een bron voor spam wordt. Op die manier biedt DuckDuckGo een extra lijn van bescherming voor je primaire mailadres.

App of extensie

Aan de slag gaan, is een beetje omslachtig. Er is geen portaalsite van DuckDuckGo zelf. Je moet de privacybrowser van het bedrijf installeren op je mobiele toestel of je pc of je kan als alternatief ook de extensie voor Chromium downloaden. Van daaruit navigeer je naar de instellingen en kies je E-mailbescherming (bèta) om aan de slag te gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home