DuckDuckGo zet bètabrowser open voor alle Mac-gebruikers

eend appel duckdcukgo
Beeld gemaakt met Dall-E

De lancering van DuckDuckGo op Mac komt weer een stap dichterbij. Een nieuwe bètaversie introduceert onder meer een privacyvriendelijke videospeler.

De eerste bètaversie van de DuckDuckGo-browser lanceerde in april met groot succes op Mac. In een mum van tijd zat de bèta vol en moest DuckDuckGo een wachtlijst openen. Wie al die maanden geduld getoond heeft, wordt daar vandaag voor beloond. Een nieuwe bètaversie (hier te downloaden) is vanaf nu beschikbaar voor het brede Mac-publiek.

Het kernwoord van de DuckDuckGo-browser is, net zoals de zoekmachine, privacy. DuckDuckGo wil een alternatief bieden voor de producten van de techgiganten die ons op alle manieren proberen te volgen. De browser zit bomvol met ingebouwde privacy-features die de gebruiker afschermen zonder dat hij of zij daar diep voor in de instellingen voor moet graven.

Enkele tools die DuckDuckGo aanbiedt is automatische afhandeling van cookiemenu’s, die automatisch niet-essentiële cookies blokkeert, het omleiden naar beveiligde https-verbindingen en een Fire-knop om in één klik je cachegegevens te wissen. Ook de recent gelanceerde Email Protection-tool zit geïntegreerd in de browser.

duckduckgo browser mac
Bron: DuckDuckGo

Videospeler zonder reclame

Engadget ontdekte dat de nieuwste bètaversie daar nog leuke extraatjes aan toevoegt. Zo ontwikkelde DuckDuckGo zijn eigen versie van YouTube, maar dan zonder storende reclame. De reclamefilter kan nog niet alle reclameboodschappen tegen houden, maar de weinige advertenties die je nog te zien krijgt zijn niet gepersonaliseerd op basis van je kijkgeschiedenis.

DuckDuckGo omarmt ook de wachtwoordmanagers van Bitwarden en 1Pass in zijn browser. Dit moet het eenvoudiger maken om je wachtwoorden vanuit een andere browser over te zetten. De browser heeft ook zijn eigen tool.

Hou er wel rekening mee dat het nog steeds om een bèta gaat, en geen afgewerkt product. De stabiliteit van de browser is dus niet te garanderen.

En Windows?

Het succes van de eerste versies van de DuckDuckGo-browser toont aan dat internetgebruikers bewuster willen omgaan met hun privacy. Windows-gebruikers zullen wel nog even moeten wachten. De browser voor Windows zit nog in de interne testfase. Binnenkort zal er een wachtlijst komen waar gebruikers zich kunnen inschrijven om als eerste een bèta te bemachtigen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home