Check Point onthult Quantum Spark 1900 en 2000: Nieuwe beveiligingsgateways voor kmo’s

check point

Check Point introduceert Quantum Spark 1900 en 2000: next-generation firewalls voor kmo’s, met nadruk op gebruiksgemak en geavanceerde beveiligingsfuncties voor bedrijven met beperkte IT-resources.

Check Point introduceert de Quantum Spark 1900 en 2000, de nieuwste modellen in zijn reeks next-generation firewalls gericht op kleine en middelgrote ondernemingen. Deze beveiligingsgateways zijn ontwikkeld om kmo’s te beschermen tegen de voortdurend evoluerende cyberdreigingen. Check Point introduceerde vorig jaar ook al hardware met datzelfde opzet.

De nieuwe firewalls hebben de capaciteit om tot 5 Gbps aan dataverkeer te verwerken en zijn ontworpen om een breed scala aan cyberaanvallen, waaronder ‘zero-day’-malware, phishing en ransomware, te blokkeren met een effectiviteit van 99,8 procent.

Digitale veiligheid blijft een essentiële uitdaging voor bedrijven, vooral voor kmo’s die vaak te maken hebben met beperkte IT-resources. Deze ondernemingen vormen een cruciaal onderdeel van de Belgische economie maar zijn bijzonder kwetsbaar voor cybercriminaliteit.

De Quantum Spark 1900 en 2000 bieden geavanceerde mogelijkheden zoals AI-gedreven dreigingspreventie, vereenvoudigd cloudbeheer en automatisering van bedreigingsbeheer. Lieven Van Rentergem, security engineer expert bij Check Point Software, benadrukt dat de nieuwe producten bedoeld zijn om kmo’s te ondersteunen bij het effectief beschermen van hun activiteiten tegen de complexiteit van het huidige cyberdreigingslandschap, ondanks beperkingen in middelen of expertise op het gebied van cybersecurity.

Reking houden met MSP’s

Check Point ziet verder dat MSP’s steeds meer worden ingeschakeld voor het beheren van complexe software en het ondersteunen van digitale initiatieven, met de verwachting dat zij tegen 2025 een aanzienlijk deel van de cyberbeveiligingsbudgetten van kmo’s zullen vertegenwoordigen. Deze firewalls kunnen door MSP’s beheer worden.

De lancering van Quantum Spark 1900 en 2000 door Check Point is een stap naar het bieden van een robuuste oplossing voor de cyberbeveiligingsuitdagingen waarmee kleine en middelgrote bedrijven worden geconfronteerd, en versterkt het aanbod van Check Point van beveiligingsoplossingen die zowel effectief als toegankelijk zijn voor organisaties met beperkte IT-capaciteiten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home