Check Point lanceert Infinity AI Copilot om beveiligingsteams te assisteren

check point

Check Point Software pakt uit met het gloednieuwe Infinity Platform, gesteund door AI-gedreven en cloudgebaseerde technologie, inclusief een Infinity AI Copilot.

Het leven van een CISO is anno 2024 geen lachertje. Het aantal cyberaanvallen neemt alsmaar toe, terwijl er steeds minder mensen te vinden zijn. Wereldwijd is er een tekort aan vier miljoen cybersecurityspecialisten. Check Point Software wil dit (gedeeltelijk) oplossen met de introductie van Infinity Platform: een beveiligingsplatform met realtime AI-gestuurde dreigingspreventie tegen alle aanvalsvectoren.

De toevoeging van AI zorgt volgens Check Point Software voor veel effectievere preventie. Het platform levert cloudgebaseerde beveiligingsinformatie over datacenters, netwerken, endpoints, mobiel en IoT, met een geautomatiseerd reactiesysteem voor bedreigingen. De realtime informatie over bedreigingen vanuit de hele wereld wordt in minder dan 2 seconden gedeeld. 99,8 procent van alle malware- en phishingpogingen kunnen zo preventief worden geblokkeerd, wat de kans op een succesvolle aanval natuurlijk drastisch reduceert.

lees ook

Kan AI de impact van cyberaanvallen vergroten? 

Infinity AI Copilot

Als kers op de securitytaart kondigt Check Point Software ook Infinity AI Copilot. Dit generatieve AI-model is getraind op dertig jaar aan end-to-end informatie over cyberbeveiliging en fungeert als administratieve en analytische assistent voor je beveiligingsteams. De Copilot integreert naadloos in het Infinity Platform. Infinity AI Copilot helpt experten tot negentig procent tijd besparen bij het analysen van events, het implementeren van beleidsregels en het opsporen en oplossen van problemen.

De AI-aangestuurde beveiligingsassistent is momenteel beschikbaar in preview en zal naar verwachting in het tweede kwartaal volledig worden gelanceerd. Toekomstige ontwikkelingen zijn onder andere proactieve assistentie en autonoom beleidsbeheer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home