Check Point lanceert Quantum Force Gateway Series: AI-aangedreven, cloudgebaseerde beveiligingsoplossing  

Check Point introduceert met de Quantum Force serie een nieuwe generatie AI-aangedreven en cloudgebaseerde beveiligingsgateways, ontworpen om dreigingspreventie en operationele efficiëntie te bieden. 

Check Point., een wereldwijde aanbieder van cyberbeveiligingsoplossingen, heeft de Quantum Force Gateway Series aangekondigd. Dit is een verzameling van tien firewalls, ontworpen om de beveiliging van datacenters, netwerkperimeters, campussen en bedrijven van elke omvang te versterken. De Quantum Force serie biedt tot 1 Tbps aan AI-gestuurde dreigingspreventie met een efficiëntie die twee keer hoger ligt dan de huidige standaarden volgens Check Point zelf.

Deze prestaties worden mogelijk gemaakt door het Check Point Infinity Platform, dat meer dan 50 AI-engines combineert voor een geavanceerde bedreigingsanalyse en reactie. Dat zijn dure woorden om te zeggen dat er AI/ML aanwezig is om bedreigingen tegen te houden, net zoals bij andere fabrikanten. De firewalls zelf zijn beschikbaar in 1U- en 2U-formaten, al naargelang het model. Ze komen met 1/10/25/40/100 Gbps interfaces.

Beter en eenvoudiger

De nieuwe serie staat in het teken van het verbeteren van netwerkprestaties en het vereenvoudigen van technologie-infrastructuur, terwijl de operationele en infrastructuurkosten worden verlaagd. De firewalls uit de reeks zouden immers een stuk minder energie verbruiken dan oudere modellen. De Quantum Force security gateways beloven een malware-blokkeringsgraad van 99,8 procent en omvatten geavanceerde functies zoals geautomatiseerde reactie op bedreigingen, real-time wereldwijde bedreigingsinformatie, en een efficiënte, modulaire architectuur die aangepast kan worden aan veranderende netwerkeisen. 

lees ook

Check Point onthult Quantum Spark 1900 en 2000: Nieuwe beveiligingsgateways voor kmo’s

In een tijd waarin digitale en cloudtransformaties essentieel zijn en hybride werken de norm wordt, benadrukt Check Point de noodzaak van robuuste beveiligingsoplossingen die kunnen omgaan met de complexiteit van hedendaagse cyberbedreigingen. De Quantum Force serie biedt een antwoord op deze uitdagingen door geavanceerde bedreigingspreventie te combineren met vereenvoudigd beheer en operationele efficiëntie, waardoor organisaties hun beveiligingshouding kunnen versterken zonder compromissen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home