AXS Guard levert cloudsecurity aan kmo’s in Microsoft Azure

cloud security

AXS Guard heeft een securityoplossing ontwikkeld die zich specifiek toespitst op Microsoft Azure. De appliance van de in Mechelen gevestigde securityprovider is terug te vinden als virtuele server via de Microsoft Azure Marketplace.

Het hosten van servers en bedrijfstoepassingen gebeurt steeds vaker in de cloud en minder op het netwerk van het bedrijf zelf. Dat kan al dan niet in de vorm van een hybride oplossing, waarbij slechts een bepaald deel van de toepassingen naar de cloud gaat. 

Virtuele oplossing

Veel kmo’s kiezen voor de service van Microsoft Azure, maar zijn zelf verantwoordelijk voor het beveiligen van de eigen Azure-omgeving. Hiervoor bestaan inmiddels meerdere oplossingen, die als duur en complex ervaren kunnen worden. AXS Guard heeft een virtuele oplossing ontwikkeld, die met slechts enkele klikken geïnstalleerd kan worden, waarna de configuratie van de individuele beveiligingsmodules kan gebeuren. De oplossing is geschikt voor zowel nieuwe als bestaande Azure-omgevingen.

“Het doel is om de Azure-cloudomgeving perfect te integreren met de reeds bestaande lokale omgeving en zo een hybride netwerkomgeving tot stand te brengen. Deze omgeving moet de flexibiliteit en de beschikbaarheid aanzienlijk verbeteren. Kortom, AXS Guard helpt organisaties om hun bestaande netwerkomgeving en applicaties veilig naar Azure te migreren”, zegt Alex Ongena, oprichter en managing director van AXS Guard.

Next-generation firewall

De Belgische securityprovider levert een next-generation firewall, waarbij traditionele firewall-technologie wordt gekoppeld aan andere netwerkbeveiligingstechnieken. Denk dan bijvoorbeeld aan IPS, een geavanceerde anti-malwarescanner, gepersonaliseerde webcontentfilters en een specifieke webapplicatiefirewall (WAF).

Samen met een selectie van performante VPN-technologieën en authenticatiemogelijkheden zijn de features van deze apparaten gecombineerd in een oplossing. “AXS Guard op Azure kost aan jaarlijkse licentie slechts een fractie van wat andere fabrikanten aanrekenen, heeft heel veel mogelijkheden, is eenvoudig te installeren en is makkelijk uit te breiden en dus schaalbaar in de toekomst”, aldus Ongena.

Toepassingen

Volgens het bedrijf maken inmiddels meer dan 1.500 voornamelijk Belgische bedrijven gebruik van de oplossingen. Zo passen veel bedrijven de toepassingen van AXS Guard onder meer toe voor hulp bij vereenvoudigde site-to-cloud-verbindingen, beveiliging van de bedrijfstoepassingen gehost in Azure en (centrale) tweefactorauthenticatie (Google/Microsoft authenticator en/of One-Span Digipass).

Daarnaast is de oplossing ook geschikt voor geavanceerde content scanning van e-mail en webverkeer, beveiligde verbindingen (VPN) van individuele gebruikers naar de cloudapplicatie en als VPN-concentrator voor industriële IoT-toepassingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home