Authy binnenkort niet meer beschikbaar op desktop 

De tweestapsverificatie-app Authy zal vanaf 19 maart enkel nog beschikbaar zijn op mobiele apparaten.  

Authy is één van de weinige tweestapsverificatie-apps die werkt op desktop. Vanaf 19 maart zal de app enkel nog beschikbaar zijn op mobiele apparaten. De beslissing werd genomen door het moederbedrijf Twilio, dat naar eigen zeggen de focus wil stroomlijnen om meer waarde te bieden aan bestaande productoplossingen waar een toenemende vraag naar is. Aanvankelijk werd augustus 2024 als afloopdatum gecommuniceerd.

Tweestapsverificatie

Authy genereert elke 30 seconde een andere code die je kan gebruiken om in te loggen op een gekoppeld account, net als bij andere 2FA-apps zoals Google en Microsoft Authenticator. Tot op heden kon de app, als één van de weinige, ook gebruikt worden op desktop. Dit kon handig zijn wanneer je je via de computer wou aanmelden, zonder je telefoon te hoeven gebruiken.  

lees ook

Phishing-kit die MFA omzeilt, breed beschikbaar op dark web

Maar de app stopt met zijn desktop-versie en zal alleen beschikbaar zijn op Android en iOS. Authy raadt aan om over te schakelen op de mobiele versie, die je automatisch kan synchroniseren met de app op je computer. Bij een volledige overschakeling naar een andere app, is het belangrijk om te weten dat Authy niet over een exportfunctie beschikt. Je zal dus al je verbonden accounts moeten uitschakelen voordat je ze koppelt aan een nieuwe 2FA-app.  

Focus stroomlijnen

Het moederbedrijf Twilio wil haar focus meer stroomlijnen en de aandacht vestigen op bestaande productoplossingen waar volgens het bedrijf een grote vraag naar bestaat. Twilio zal de klantenondersteuningshub van Authy na 15 januari 2024 verplaatsen naar het helpcentrum op de website van Twilio.  


Dit artikel verscheen origineel op 9 januari. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home