Apple geeft gebruikers nieuwe beveiligingsfuncties

apple

Apple maakt end-to-end versleuteling beschikbaar voor iCloud. Verder komt iMessage Contact Key Verification beschikbaar voor kwetsbare gebruikers. Tot slot geeft Apple Security Keys vrij voor Apple ID.

Apple maakt zijn producten veiliger door drie nieuwe beveiligingsfuncties uit te brengen. Het belangrijkste wat beschikbaar komt, is de end-to-end versleuteling. Deze versleuteling zorgt ervoor dat bestanden die naar de cloud worden verzonden niet toegankelijk zijn via de servers van Apple.

Onder de noemer Advanced Data Protection worden negen types data extra toegevoegd. De functie wordt uitgebreid naar toestel back-ups, bericht back-ups, iCloud Drive, Notes, Photos, Reminders, Safari bookmarks, Siri Shortcuts, Voice Memos en Wallet Passes. Bij de Photos-applicatie kwamen sinds kort beveiligingsproblemen aan het licht nadat verschillende iCloud-gebruikers melden dat ze foto’s van vreemden te zien kregen als ze de applicatie openden op Windows. Apple reageerde nooit publiekelijk op de incidenten.

lees ook

Apple toont foto’s van vreemden aan iCloud-gebruikers

Aan de nieuwe Advanced Data Protection voegt de techgigant nog toe dat de functie niet naar iCloud Mail, Contacts en Calender komt. Technische moeilijkheden zijn daar de oorzaak van. De functie zou vanaf begin 2023 wereldwijd worden uitgerold.

Meer functies

Verder komt iMessage Contact Key Verification beschikbaar. De functie geeft gebruikers de optie om de identiteit van een iMessage-contact te verifiëren met een wachtwoord, de Contact Verification Code. Met technologie houdt de techgigant daarnaast mee een oogje in het zeil en worden gebruikers gewaarschuwd als een hacker probeert in te breken in de conversatie.

De functie is bedoeld voor gebruikers met een belangrijk profiel zoals journalisten, mensenrechtenorganisaties en politici. Vorig jaar toonde de Pegasus-software aan dat het belangrijk is voor deze profielen om betere beveiligingsfunctie in handen te hebben, al is het de vraag of de bescherming niet verder moet reiken dan berichten.

Bron: Apple

De laatste functie die toegevoegd wordt is Security Keys voor Apple ID. De functie is een vorm van tweestapsverificatie en geeft gebruikers een fysiek apparaat om bij het inloggen hun identiteit te bewijzen. Beide functies lanceren in 2023.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home