Akamai introduceert API Security voor meer zichtbaarheid

akamai

Cloudbeveiliger Akamai introduceert API Security. Daarmee kunnen bedrijven inzicht krijgen in het gebruik van API’s en misbruik ervan voorkomen.

Microservices en application programming interface API’s zijn de bouwstenen van een moderne IT-architectuur, maar dat betekent dat API’s interessantere doelwitten dan ooit zijn voor cyberaanvallen. Cloudbeveiligingsspecialist Akamai lanceert met dat in het achterhoofd API Security.

API Security bestaat naast de App & API Protector (AAP) van Akamai en is ontstaan na de overname van Neosec. De oplossing werkt met iedere API Gateway, webapplicatie- en API-bescherming (WAAP) of cloudimplementatie.

Inzicht

Met de nieuwe oplossing wil Akamai vooral inzicht bieden in API-activiteit. Slimme algoritmes kijken naar het gebruik ervan en gaan zo opzoek naar mogelijke bedreigingen door oneigenlijk gebruik. Daartoe verzamelt de tool historische data in een data lake, die dan als rode draad kan dienen om actueel gebruik van API’s te beoordelen.

API security breidt de capaciteiten van AAP uit tot een meer omvattende oplossing. Wie beide tools combineert, krijgt naast zichtbaarheid ook de nodige tools om eventuele problemen te blokkeren. Niemand houdt van extra dashboards, dus dat alles kan via een enkel controlecentrum.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home