Toegang tot Microsoft Teams-API voor opname en transcriptie kost voortaan geld

microsoft teams

Microsoft verwacht voortaan een vergoeding van drie cent per minuut voor toegang tot de Teams-API voor opnames. Ook de transcriptie-API wordt betalend.

Of je nu al betaalt voor een enterprise-licentie of niet, wanneer je de API voor opnames of transcripties van Teams wil gebruiken, hangt daar een prijskaartje aan vast. Microsoft biedt toegang tot transcripties en opnames aan via de Graph API in het kader van een publieke preview voor ontwikkelaars. Zij kunnen zo zelf toepassingen ontwikkelen die meerwaarde bieden bovenop Teams-vergaderingen, door bijvoorbeeld automatische notities of samenvattingen te genereren. Dat kost nu extra geld.

Drie cent

Microsoft verwacht 0,03 dollar per minuut voor toegang tot de opname-API en 0,024 dollar per minuut voor de API voor transcripties. Dat weet The Register. Ontwikkelaars en organisaties krijgen nog wel een maandelijks 600 gratis minuten per applicatie en per tenant. Zodra het gebruik daarover gaat, moet een toepassing die de API gebruikt een Azure-abonnement hebben waarmee de betalingen worden geregeld. Voor iets grotere bedrijven is het evaluatie-quota snel overschreden en kan het gebruik van de API’s snel oplopen in kost.

Via de API kunnen derden toepassingen ontwikkelen die bijvoorbeeld AI gebruiken om extra informatie uit vergaderingen te halen. Dat is functionaliteit die concurreert met die van Microsoft Copilot, waarvoor Microsoft graag een smak extra centen wil.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home