GPT-4 algemeen publiek beschikbaar

OpenAI maakt de API van GPT-4 volledig beschikbaar voor publiek gebruik.

De API van GPT-4 is volledig publiek beschikbaar gemaakt. Iedereen die al betaalde voor API’s heeft nu toegang tot die van het meest recente taalmodel bij OpenAI.

Open voor het grote publiek

Volgens OpenAI hebben miljoenen gebruikers sinds maart al toegang gevraagd tot de GPT-4 API. Tegen het einde van deze maand zou die toegang nog worden uitgebreid voor nieuwe ontwikkelaars. Afhankelijk van de verwerkingscapaciteit gaat OpenAI daarna ook de rate limit verhogen.

Naast die van GPT-4 zijn nu ook de API’s van GPT-3.5 Turbo, DALL·E en Whisper publiek beschikbaar. Bovendien sleutelt OpenAI aan de fine-tuning voor zowel GPT-4 als GPT-3. Die functies zouden later dit jaar ook beschikbaar moeten zijn. Beide programma’s kunnen nu al code ontwikkelen op basis van een beschrijving van programmeerfuncties en dat aan een verlaagde prijs per token.

lees ook

Superintelligentie op de radar van OpenAI

Van oud naar nieuw

Daarnaast doekt OpenAI stilaan ook de modellen op die werken met de Completions API. Die oudere modellen verdwijnen op 4 januari van volgend jaar. De API blijft nu nog wel toegankelijk, maar het bedrijf gaat die alvast wel labelen als legacy.

OpenAI raadt gebruikers dan ook aan om op tijd (lees, nu) over te schakelen op de meer geavanceerde Chat Completions API. Die werd in maart gelanceerd en is nu al goed voor 97 procent van zijn API GPT-gebruik.

Intussen is het voorlopig nog wel even wachten op GPT-5. Momenteel heeft OpenAI de training voor dat model gepauzeerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home