Microsoft brengt Copilot-API in lijn met ChatGPT

microsoft

Microsoft past zijn API-systeem voor Copilot aan. Daartoe doet Redmond beroep op dezelfde standaarden als die van ChatGPT.

Microsoft brengt eenvoud naar zijn gamma van Copilot-oplossingen. Copilot is Microsofts naam voor een steeds breder worden scala aan aangekondigde en soms al beschikbare AI-diensten. Zo helpt Github Copilot je om code te schrijven, en moet Copilot in Office je Powerpoint-presentaties gaan maken. Op Build kondigde Microsoft pas nog aan dat Copilot binnenkort ook je website kan bouwen.

Universele API

De Copilots van Microsoft moeten zich nuttig maken door samen te werken met andere producten en diensten. Die integraties berusten op API’s. Om het leven van ontwikkelaars gemakkelijker te maken, kiest Microsoft er nu voor om voor zijn API’s dezelfde standaard te gebruiken als OpenAI voor ChatGPT.

Dat heeft handige gevolgen. Iedere plugin die werkt met ChatGPT, zal ook compatibel zijn met Microsoft Copilot. Ontwikkelaars kunnen zo AI-functionaliteit integreren in hun oplossingen met extra flexibiliteit. Eén plug-in zal immers werken met verschillende AI-modellen. De eenheid maakt het natuurlijk ook eenvoudiger om plugins voor de verschillende versies van Copilot te bouwen.

De synergie met ChatGPT is niet zo verwonderlijk. Microsoft is immers hoofdaandeelhouder van OpenAI. De modellen die OpenAI ontwikkelde, liggende aan de basis van het Copilot-portfolio van Redmond.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home