Samsung opnieuw marktleider in de globale smartphonemarkt

Samsung Galaxy S21 Ultra

Na het eerste kwartaal van 2021 staat Samsung opnieuw overtuigend op nummer één binnen de globale smartphonemarkt. Het verkocht 76,1 miljoen toestellen, goed voor een marktaandeel van 21 procent.

Samsung heeft het afgelopen kwartaal kunnen teren op een succesvolle lancering van de Samsung Galaxy S21-reeks en ziet een groei van 29,2 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar toen het ‘maar’ 58,9 miljoen toestellen verscheepte. Apple komt binnen op plaats twee met 56,4 miljoen (16%) verscheepte toestellen in Q1 2021 voor Xiaomi met 49,5 miljoen (14%) toestellen.

Vorig kwartaal was Apple nog de grootste, mede door de lancering van de iPhone 12-modellen in dezelfde periode. Die piek is nu voorbij, terwijl Samsung nu net zijn toptoestellen heeft gelanceerd.

Samsung-Q1-2021

Vergeleken met vorig jaar dezelfde periode klimmen Chinese merken zoals Vivo, Oppo en Xiaomi flink met 75 tot 95 procent. Motorola stijgt het sterkst met 128,1 procent naar 12,6 miljoen (4%) verscheepte toestellen. Huawei is de enige die zijn smartphone-aantallen zag krimpen, mede door de Amerikaanse sancties. Het verscheepte 70 procent minder toestellen dan dezelfde periode vorig jaar. Desondanks bleef het bedrijf winstgevend in 2020, maar het groeit niet langer buiten China.

LG staat onderaan de lijst en heeft eerder dit jaar beslist om zijn smartphonedivisie op te doeken. Het vond geen overnemers, maar de fabrikant belooft wel nog een hele reeks updates voor de bestaande line-up die nu nog in de winkel ligt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home