Windows 365 krijgt mogelijk goedkopere variant voor Windows 11 in de cloud

Windows 11 2022 Update

Twee jaar na de lancering van Windows 365, een pc met Windows 11 in de cloud, werkt Microsoft naar verluidt aan een goedkopere variant.

Met de lancering van Windows 365 in 2021 bood Microsoft aan bedrijven een nieuwe manier om Windows te consumeren. Zo’n cloud-pc is een persistente digitale computer in Microsofts cloud, Azure, gekoppeld aan een enkele gebruiker. Een werknemer werkt zo altijd in dezelfde omgeving met daarin zijn instellingen, zijn toepassingen en zijn bestanden. Die omgeving is toegankelijk van overal: Microsoft ondersteunt niet alleen laptops maar ook Android en iOS.

Nu kijkt Microsoft volgens WindowsLatest naar een goedkopere variant van Windows 365 voor consumenten (en kleine zelfstandigen). Prijzen starten voor organisaties vandaag vanaf 18,20 euro per maand voor een systeem met 1 vCPU, 2 GB RAM en 64 GB opslag.

Het is voorlopig onduidelijk hoe laag Microsoft wil gaan om consumenten richting de cloud te krijgen. Interne discussies richten zich op een prijs tussen de 10 en 20 dollar, omgerekend tussen de 11 en 22 euro inclusief btw.

lees ook

Windows 365 en Cloud PC: de computer heruitgevonden?

Windows 365 is de afgelopen twee jaar geëvolueerd en ondersteunt vandaag Windows 11. Naast de standaard Business- en Enterprise-formules kan je Windows 365 ook afnemen als Frontline-cloudlicentie. Met deze formule mikt Microsoft op organisaties waar veel werknemers in een ploegenstelsel werken. Die werken op andere tijdstippen op hetzelfde toestel, wat betekent dat meerdere licenties niet nodig zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home