Windows 11 versie 22H2 nu beschikbaar in het Preview-kanaal

De grote Windows 11-update later dit jaar is nu in test beschikbaar voor Windows Insiders binnen het Preview-kanaal

Microsoft zet vaart achter de eerste grote feature update van Windows 11. Initieel werd verwacht dat de update later dit jaar klaar zou zijn, ongeveer een jaar na de lancering van Windows 11. De testfase blijkt echter sneller te verlopen dan verwacht. Na de RTM-status van Windows 11 versie 22H2 en beschikbaarheid binnen het Dev-kanaal kunnen ook Preview-abonnees binnen hetWindows Insider testprogramma ermee aan de slag.

Voor de lancering van Windows 11 hanteerde Microsoft een vaste updatecyclus met elke jaarhelft een grote Windows-update. Het stapt daar met Windows 11 vanaf en plakt niet langer een deadline op dergelijke projecten. Het zou zomaar kunnen dat Windows 11 22H2 bijvoorbeeld deze zomer al beschikbaar is.

Ondersteuningsperiode

Belangrijk om te weten: de huidige versie van Windows 11, lanceringsversie 21H2, wordt nog tot 10 oktober 2023 ondersteund. Je krijgt als organisatie tijd om een update voor te bereiden, maar door de kortere ondersteuningsperiodes vergeleken met Windows 7 kan je feature-updates best niet te lang negeren om veiligheidsredenen.

Normaal verwachten we binnenkort ook nieuws rond Windows 10 versie 22H2. Die zit voortaan ook in een jaarlijkse cadans sinds de lancering van Windows 11. Voorlopig deelt Microsoft geen details rond deze update.

Twijfels over Windows 11?

Vorige maand maakte Microsoft bekend dat Windows 11 stabiel genoeg is voor een bredere uitrol naar alle pc’s die nog geen updatemelding hebben gekregen en compatibele hardware hebben.

Wie nog twijfelt om te upgraden, kan onze uitgebreide review van Windows 11 lezen. Vergeet ook zeker niet onze gids te raadplegen met 5 redenen om wel (of niet) te upgraden. Heb je net de overstap gemaakt naar Windows 11? Hier zijn 5 essentiële stappen na de installatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home