De eerste grote najaarsupdate van Windows 11 krijgt RTM-status

Windows 11

RTM, kort voor release to manufacturing, betekent dat de eerste grote najaarsupdate van Windows 11 de finale rechte lijn in gaat.

Een oplettende Twitter-gebruiker merkte op dat Microsoft een RTM-label plakt op Windows 11 build 22621. Kort door de bocht vormt deze versie de basis waarmee PC-fabrikanten binnenkort aan de slag kunnen om op nieuwe machines te installeren in de fabriek. Van zodra de najaarsupdate officieel beschikbaar is voor iedereen in de tweede jaarhelft, hebben nieuwe pc’s in de winkel die update al. Windows Insiders binnen het Beta-kanaal draaien Windows 11 build 22621 al sinds 11 mei.

De najaarsupdate, Windows 11 versie 22H2, is de eerste grote update sinds de lancering van het nieuwe besturingssysteem eind vorig jaar. Bètatesters hebben sinds de lancering tientallen nieuwe versies getest, vaak met nieuwe functionaliteiten. Door de RTM-status lijkt Microsoft op de huidige nieuwe functionaliteit af te kloppen. Alle andere nieuwigheden worden mogelijks voor de volgende grote update gehouden in 2023.

RTM was vroeger een belangrijke mijlpaal toen Windows nog één versie was met enkel veiligheidsupdates na release. Vandaag is Windows een servicedienst waar continu aan wordt gesleuteld. Ondanks het iets minder grote belang voorziet Microsoft voor Windows 11 build 22621 wel een SDK voor ontwikkelaars en ISO-bestanden voor wie graag op een nette manier zijn pc’s wil updaten om de nieuwste functies te testen. Belangrijk: het gaat nog steeds om een bètaversie. Voorzie back-ups mocht je de overstap maken.

Vorige week maakte Microsoft nog bekend dat Windows 11 stabiel genoeg is voor een bredere uitrol naar alle pc’s die nog geen updatemelding hebben gekregen en compatibele hardware hebben. Wie nog twijfelt om te upgraden, kan onze uitgebreide review van Windows 11 lezen. Vergeet ook zeker niet onze gids te raadplegen met 5 redenen om wel (of niet) te upgraden. Heb je net de overstap gemaakt naar Windows 11? Hier zijn 5 essentiële stappen na de installatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home