Start voortaan een Windows 11-pc op als Windows 365 cloud-pc

Windows 365 cloud pc

IT-teams kunnen voortaan Windows 11-pc’s configureren om direct op te starten als Windows 365 cloud pc.

In de nieuwste bètaversie van Windows 11, build 23601, zitten twee belangrijke wijzigingen in voor Windows 365-abonnees en Copilot. Het gaat om een versie in het Dev-kanaal, de middelste optie tussen zo goed als stabiel en heel experimenteel.

De belangrijkste wijziging voor Windows 365-abonnees is een verbetering binnen Windows 365 Boot. Voortaan kunnen IT-teams binnen organisaties ervoor zorgen dat Windows 11-toestellen direct in Windows 365 opstarten bij het inschakelen.

Deze zogenaamde Dedicated-mode is compatibel met Windows Hello for Business net als snel wisselen tussen accounts. Voortaan kunnen organisaties ook de loginpagina personaliseren met bijvoorbeeld een bedrijfslogo en krijgt het IT-team tools om gefaalde connecties te onderzoeken.

lees ook

Windows 365 en Cloud PC: de computer heruitgevonden?

De kans dat een kmo met deze cloud pc-oplossingen aan de slag gaat, is klein. De prijzen zijn niet mals, startend vanaf 18,20 euro (excl. btw) per maand voor een basisconfiguratie met 1 vCPU, 2 GB RAM en 64 GB opslag. De basisvariant die Microsoft adviseert, kost 28,20 euro (excl. btw) per maand en heeft 2 vCPU’s, 4 GB RAM en 128 GB opslag. Met zulke prijzen viseert het bedrijf voornamelijk het enterprisesegment.

Copilot wordt flexibeler

Naast Windows 365 Boot bevat de nieuwe bètaversie van Windows 11 een verbeterde versie van Copilot. Het previewvenster van de AI-tool kan je voortaan loskoppelen en in formaat wijzigen. Wie een aanraakscherm heeft op zijn of haar pc, kan voortaan Copilot activeren door van de rechterrand naar binnen te swipen.

Wie meerdere monitors gebruikt, zal soms al gemerkt hebben dat Copilot daar vervelend doet. In de nieuwste update worden applicaties die op het tweede scherm volledig worden getoond niet langer geminimaliseerd bij activatie van Copilot. De AI-tool zal ook niet langer de desktop-icoontjes overhoop halen, een heel vervelend probleem voor wie alles juist moet staan.

Windows Insiders (bètatesters) kunnen vandaag de nieuwste versie installeren via het Windows Updatekanaal in het Dev-kanaal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home