Microsoft maakt Copilot slimmer en veelzijdiger

copilot windows

Microsoft blijft hard sleutelen aan Copilot en kondigt nieuwe wijzigingen aan. GPT-4 Turbo maakt zijn intrede, en Copilot kan voortaan verschillende capaciteiten benutten om afbeeldingen correcter te interpreteren.

Copilot, de AI-chatbot van Microsoft, blijft ons verrassen met nieuwe wijzigingen. Naast enkele esthetische aanpassingen zoals de naamsverandering van een aantal weken geleden, liggen er nu updates op tafel die invloed zullen hebben op de workflow van gebruikers. Copilot verwelkomt de GPT-4 Turbo, Multi-modal with Search Grouding en de code-interpreter. Maar wat betekent dat in de praktijk?

GPT-4 Turbo voor complexere taken

Eén van de updates die voor de deur staat, is het toevoegen van de GPT-4 Turbo aan Copilot. Dit is de nieuwste iteratie van het AI-model van OpenAI. Naast een verbeterde intelligentie, kan de GPT-4 Turbo een grotere hoeveelheid tekst in één keer verwerken. Copilot wordt met GPT-4 dus slimmer en kan complexere en zwaardere taken beter aan.

Multi-modal with Search Grouding

Een andere wijziging dat het bedrijf naar Copilot brengt, is wat Microsoft omschrijft als Multi-model with Search Grounding. Daarbij krijgt het AI-model de capaciteiten om visuele interpretaties te koppelen aan GPT-4 en internetzoekopdrachten met Bing. Dat heeft als resultaat dat Copilot afbeeldingen beter en in meer detail begrijpt of kan beschrijven.

Een leesbare Code-interpreter

Codes genereren is voor Copilot-gebruikers niets nieuw. De Code Interpreter pakt het net iets anders aan. Microsoft werkt eraan om de AI-tool in staat te stellen automatisch codes te genereren om taken uit te voeren die gebruikers in gewone taal beschrijven. Dit maakt het toegankelijker voor gebruikers die nog nieuw zijn in de wereld van programmeren.

Extra beschikbare functies

Tot slot zijn er nog een aantal andere functies toegevoegd die voor Copilot-gebruikers al toegankelijk zijn. Zo is er de integratie van een bijgewerkt DALL-E 3-model waarmee je afbeeldingen in hogere kwaliteit kan genereren. Maak je gebruik van Microsoft Edge? Dan kan je vanaf nu Copilot gebruiken om videosamenvattingen te genereren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home