Windows 11-verbeteringen voor taakbalk en Verkenner algemeen beschikbaar

Tabbladen voor Verkenner en taakbeheer naar taakbalk

Windows-Verkenner

Er staat een kleine functie-update klaar voor Windows 11. Het gaat om functies die tabbladen naar Windows Verkenner brengt en taakbeheer terug naar de taakbalk zet.

Microsoft sleutelt rustig verder aan Windows 11. Tabbladen voor Windows Verkenner rolt na de officiële aankondiging in april eindelijk uit naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. De functie om taakbeheer op de taakbalk vast te kunnen pinnen, rolt nu ook officieel uit.

Windows Verkenner

Tabbladen voor Windows Verkenner is een veelgevraagde functie onder Windows-gebruikers. Met tabbladen wordt het mogelijk om net zoals op het internet verschillende mappen open te zetten, daarin rond te navigeren en de positie van de tabbladen te verschuiven.

De update zet de startpagina van Verkenner verder meteen in een nieuw design. Dat zou gebruikers intuïtiever naar recent bewerkte documenten moeten helpen en geeft hun daarnaast de kans om bestanden vast te pinnen onder de nieuwe subcategorie ‘Favorieten’.  

Taakbalk

Een andere functie waar menig Windows 11-gebruiker om heeft gevraagd is de terugkeer van taakbeheer naar de taakbalk. Microsoft dacht voor Windows 11 te spelen met de functionaliteiten van de taakbalk, maar stuitte met die oefening heel wat gebruikers tegen de borst, inclusief onze redactie. De fout wordt nu langzaam hersteld en met de laatste functie-update kan iedere gebruiker alvast taakbeheer terug aan de taakbalk vastmaken.

lees ook

Windows 11 2022 Update nu voor alle apparaten beschikbaar

De update duwt Microsoft naar alle Windows 11-apparaten in november. Wie daar niet op wil wachten, kan zelf via Instellingen zoeken naar het tabblad Windows Update, onder Bijwerken en beveiliging.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home