Microsoft brengt taakbeheer terug naar taakbalk

Microsoft heeft toch de ambitie om gebruikers toe te laten om het taakbeheer via de taakbalk te openen, al moeten we nog even geduld uitoefenen.

Microsoft brengt taakbeheer terug naar de taakbalk. Daarmee herstelt Microsoft heel langzaam maar zeker de functionaliteit van de taakbalk die met de introductie van Windows 11 vorig jaar verloren ging.

Voor Windows 11 had Redmond de taakbalk in een teletijdmachine gestopt en de functionaliteit ervan teruggestuurd naar de jaren ’90. Veel eenvoudige zaken die een gebruiker altijd al associeerde met Windows en de taakbalk, konden plots niet meer. De keuze was opvallend, gezien de algemene vooruitgang van Windows 11 op andere vlakken. Gebruikers waren geheel voorspelbaar teleurgesteld.

Wachten op snelkoppeling

Een jaar na datum werkt Microsoft aan het herstel van wat verloren was gegaan. Een belangrijke vernieuwing is al binnen handbereik: bestanden naar apps slepen gaat terug voor wie de recentste versie van de Windows 11 2022 Update installeert. De mogelijkheid om het taakbeheer rechtstreeks vanuit de balk te openen, blijft vooralsnog te veel gevraagd.

De revolutionaire nieuwe (oude) functie maakt nu haar opwachting in de recentste Dev-build van Windows 11. Die is allesbehalve stabiel, dus installeer de testversie niet speciaal om de snelkoppeling terug te krijgen. Dat je in de Dev-build opnieuw rechts kan klikken op de taakbalk om van daaruit het taakbeheer te openen, indiceert wel dat de mogelijkheid ook snel naar afgewerkte versies van Windows 11 zal verschijnen.

Automatisch screenshots bewaren

In de marge sleutelt Microsoft nog aan een andere zeer welkome functie. De kniptool (Ctrl+Win+S) zal afbeeldingen automatisch gaan opslaan. Voorlopig moet je een screenshot met het knipprogramma nog openen en dan manueel opslaan.

Wanneer de verbeteringen van het Dev-kanaal naar algemene beschikbaarheid afstuderen, is nog onduidelijk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home