Windows 11 krijgt officieel tabbladen in Verkenner

Windows 11 tabbladen

Microsoft frist het uiterlijk van de Verkenner op in Windows 11. De toevoeging van tabbladen zal een opluchting zijn voor de grote groep gebruikers die de functie hebben aangevraagd.

Windows Verkenner is de map waarin je bestanden kan zoeken, maar volgens gebruikers zou het zoeken vereenvoudigd worden met tabbladen. Microsoft luistert nu naar zijn gebruikers en voegt binnenkort tabbladen toe in de Verkenner van Windows 11.

Succesvolle testversie

De toevoeging komt niet helemaal als een verrassing. In maart konden enkele Insiders uit het Dev-kanaal die werken in Windows 11 de functie al uittesten. Gisteren kondigde Microsoft de functie officieel aan op zijn onlinepresentatie.

Met tabbladen wordt het mogelijk om net zoals op het internet verschillende mappen open te zetten, daarin rond te navigeren en de positie van de tabbladen te verschuiven.

lees ook

Microsoft overweegt reclame in Windows Verkenner

Verdere opfrissing

Microsoft vernieuwt daarnaast de startpagina van Verkenner. Mappen met snelle toegang en recent bewerkte documenten kun je daar vinden, net als een nieuwe subcategorie ‘Favorieten’. Iets toevoegen aan deze nieuwe map kan door rechts te klikken op het item en ‘Toevoegen aan favorieten’ aan te klikken.

Verder introduceert Microsoft verbeterde deelopties. Delen met recente contacten en recent gebruikte Windowsapplicaties wordt daardoor een fluitje van een cent.

De aangekondigde functies zullen zeker hun intrede doen in Windows 11. Microsoft zet alleen nog geen deadline op de integratie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home