Tabbladen Windows Verkenner verschijnen in preview

Windows 11 2022 Update tabbladen Verkenner
Bron: Microsoft

De langverwachte tabbladen voor Windows Verkenner nadert zijn publieke lancering. Via het testkanaal is de functie al beschikbaar.

Microsoft kondigde de tabbladen voor Windows Verkenner al een tijdje geleden aan en de functie zou onderdeel uitmaken van de Windows 11 2022 Update. Die is al enkele weken uit, maar de feature geraakte helaas niet tijdig klaar. Om te voorkomen dat de update functies zou bevatten die maar half werken, besliste Microsoft een paar troefkaarten achter de hand te houden.

Voor wie niet langer meer kan wachten, hebben we goed nieuws. Microsoft heeft de functie ter beschikking gesteld via het previewkanaal. Dat betekent dat de publieke lancering normaal gezien niet lang meer op zich zal laten wachten. De Verkenner-tabbladen zullen onderdeel uitmaken van een kleinere functie-update met de ‘overschot’ van Windows 11 2022.

lees ook

Windows 11 2022 Update getest: slepen, tabs en andere inhaalbewegingen

Naast tabbladen zal die nog kleine verbeteringen voor Windows bevatten. Zo krijgt de taakbalk een Overflow-map waar je appiconen in kan onderbrengen als de taakbalk al vol zit. Daarnaast verbetert Windows de bluetoothfuncties om content met naburige apparaten te delen, en zal Microsoft slimme suggesties doen voor gekopieerde items. Die laatste zal bij lancering nog niet overal beschikbaar zijn.

Update in oktober

Wanneer komen al deze nieuwe functies naar Windows 11? Microsoft zal ergens in oktober Windows 11 2022 Update deel 2 beginnen uitrollen; een exacte datum is nog niet bekend. Aangezien de update nog in preview zit, zal dit vermoedelijk eerder de tweede helft van de maand zijn.

Je zal de update ook enkel kunnen installeren als je de recente grote update al hebt uitgevoerd. De update is sinds deze week voor alle apparaten beschikbaar die aan de voorwaarden voldoen.

Met tabbladen zal Windows Verkenner een browserachtige gebruikservaring krijgen. Het moet het eenvoudiger maken om bestanden en mappen sneller te vinden. Ook het startscherm van Verkenner krijgt een make-over, waar je favorieten bestanden zal kunnen aanduiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home