Windows 11 maakt browserkeuze naast Edge eenvoudiger

Microsoft Edge

Microsoft test een eenvoudigere manier om van standaardbrowser te veranderen in Windows 11 onder verschillende bèta-testers. Hopelijk wordt de functie snel uitgerold naar alle gebruikers.

Al sinds de lancering van Windows 11 wil Microsoft marktaandeel winnen wat betreft internetbrowsers door Edge prominent naar voor te schuiven. Het wisselen van de standaardbrowser werd bewust heel complex gemaakt en Microsoft verbood zelfs software als EdgeDeflector die de overstap vereenvoudigen.

Vorige week startte het zelfs met een moddercampange naar Google door passief-agressieve berichten te tonen op de downloadpagina van Chrome. De internetbrowser van Google werkt duidelijk als een rode lap voor de ogen van Microsoft. Blijkbaar staat er toch een limiet op het schaamteloos onderdrukken van de concurrentie.

In de nieuwste testversie van Windows 11 voor Windows Insiders (bèta-testers) kan je voortaan in één keer een andere internetbrowser als standaard kiezen. Voordien moest je alle internetextensies (onder andere HTTP:, HTTPS:, .HTM, .HTML) apart aanvinken. Eerder verdedigde Microsoft de versnipperde aanpak nog om gebruikers ‘meer granulaire controle te geven’. Testers kunnen de aanpassing bewonderen in Windows 11 Insider Preview Build 22509. Hopelijk wordt de functie snel uitgerold naar alle gebruikers.

Het is frustrerend dat Microsoft Egde zo extreem wil pushen, terwijl de internetbrowser vandaag gelijk of beter presteert dan grote concurrent Chrome. Zo introduceerde het eerder nog een extra veilige modus en zitten er meer privacy-opties in dan die van de zoekgigant.

lees ook

5 redenen om wel (of niet) te upgraden naar Windows 11

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home