Wacom voegt vier nieuwe producten toe aan One-serie

De Japanse producent van tekentablets, Wacom, voegt vier nieuwe modellen toe aan zijn serie One.

Tabletproducent Wacom breidt zijn One-serie aardig uit met vier nieuwe toevoegingen. Het Japanse bedrijf lanceert twee nieuwe tekentablets met een eigen display en twee modellen die je nog moet aansluiten op een extern scherm.

Inclusief scherm

Het paradepaardje van deze lancering is de Wacom One 13 touch (adviesprijs: 661 euro, inclusief btw). Met deze tablet teken je op een Full HD scherm van 13,3 inch, met een 1920×1080-resolutie en 100 procent sRGB-dekking. Navigeren kan ook met 10-finger multi-touch. Daarmee kan je in- en uitzoomen zoals je op een gewone tablet zou doen, met de hand. Voor wie dat maar onhandig vindt is er de optie om die functie uit te zetten.

De Wacom One 12 (adviesprijs 437 euro, inclusief btw) beschikt ook over een Full HD scherm met een resolutie van 1920×1080, maar een kleinere versie van 11,6 inch. De kleurendekking is hier net iets minder, met 99 procent sRGB.

Wacom One 12

Zonder display

Het voordeligste model zonder eigen display is de Wacom One S (adviesprijs 122 euro, inclusief btw), de meest compacte pentablet die het bedrijf ooit uitbracht, met een tekenoppervlak van 6 inch op 3,7. De One S is bovendien amper 7,9 mm “dik”. Het toestel beschikt ook over Bluetooth-connectiviteit.

Met een tekenoppervlak van 8,5 inch op 5,3 is de Wacom One M (adviesprijs 173 euro, inclusief btw) wat groter dan de S, maar dit model heeft ook een dikte van 7,9 mm. Net als de kleinere versie, beschikt de Wacom One M over een mogelijke verbinding via Bluetooth.

lees ook

Wacom Cintiq 16 dicht gat tussen hobbyisten en professionals

Algemene eigenschappen

De vier nieuwe tablets zijn compatibel met Windows, Mac, Android en Chrome OS en zijn eenvoudig te linken met één enkele USB-C-kabel. Er zit ook steeds standaard een Wacom One Pen bij. Die hoef je niet per se te gebruiken, de One-serie verwelkomt ook pennen van andere producenten.

Er wordt ook gedacht aan het milieu, de toestellen zijn vrij van plastic op basis van petroleum en zijn ontworpen om makkelijk te repareren, mocht dat nodig zijn. Bovendien worden de toestellen milieuvriendelijk verpakt, zelfs de inkt van de labels is organisch.

Wacom 13 Touch verpakking

Wacom beschouwt deze modellen meer als instaptoestellen. Voor meer professioneel gebruik heb je bijvoorbeeld de Cintiq Pro 27 en ook de Cintiq 22, meer een tussenmodel, is nog steeds beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home