Samsung verlegt focus naar ontwikkeling van OLED-panelen voor iPad Pro

iPad Pro 2021

De Zuid-Koreaanse techgigant geeft in de ontwikkeling voorrang aan dubbel gelaagde OLED-panelen voor de productie van de iPad Pro modellen. De verwachting is dat Apple de nieuwe tablets in 2024 zal releasen.

De koerswijziging die Samsung volgens The Elec heeft ingezet, is opmerkelijk. De Zuid-Koreanen werkten met het Japanse Ulvac aan de ontwikkeling van enkel gelaagde OLED-panelen. In een ander project werkte Samsung aan dubbel gelaagde panelen. Volgens The Elec staat de technologie met Ulvac, om GEN 8 OLED-panelen te maken voor onder andere Asus, nog niet op punt. Met de economische situatie in het achterhoofd, geeft Samsung nu voorrang aan Apple.

Nieuwe iPad Pro

Apple lanceerde onlangs de iPad Pro met M2-chip. Aan het design veranderde weinig, maar door de nieuwe, krachtige chip kreeg de iPad Pro een boost in prestaties en batterijduur. Apple presenteerde ook een mini LED scherm vorig jaar. Volgens geruchten zullen de volgende iPad Pro modellen zijn uitgerust met OLED schermen. Daarom zou Samsung in de ontwikkeling nu voorrang geven aan de dubbel gelaagde OLED-panelen.

Samsung maakt sinds 2017 OLED displays voor high-end iPhone-modellen. Andere Apple producten zoals iPad en Mac zijn uitgerust met LCD displays. Volgens display-analist Ross Young zal Apple in 2024 de iPad Pro met OLED lanceren in 11 en 12,9 inch. Hij verwacht ook dat de volgende MacBook Air zal zijn uitgerust met een OLED scherm. Al merkt Wccftech op dat de eindbeslissing over modellen, uitrusting en lancering nog altijd bij Apple ligt en dat het nieuws met een korreltje zout te nemen valt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home