Toshiba stopt 14 TB in helium harde schijf met SAS-interface

Toshiba heeft naast het gelijkwaardige SATA-product ook een met helium gevulde 3,5 inch SAS-schijf aan zijn portfolio toegevoegd.

Net als de SATA-schijf (MG07ACA), wordt de nieuwe MG07SCA geleverd met een capaciteit van 12 of 14 TB. Alleen gebruikt dit een dual-port 12 Gbit/s SAS- interface in plaats van de 6 Gbit/s SATA-link. Voordelen zijn onder meer dat deze energiezuiniger is.

De MG07SCA is de vervanger van Toshiba’s huidige MG06SCA, een met lucht gevulde SAS-schijf met 10 TB opslagcapaciteit. De nieuwe heliumschijf is bedoeld voor constant gebruik en zou volgens de fabrikant 50 procent energiezuiniger zijn dan de MG06. De gemiddelde time-to-failure wordt op 2,5 miljoen uur gerateerd. De schijf heeft verder een workload rating van 550 TB per jaar en 600.000 laad/ontlaadcycli.

Nog een paar andere nieuwigheden zijn dat hij wordt geleverd met een 256MiB cache en gegevens verzendt met 242 MiB/s op 12 TB en 248 MiB/s op 14 TB. Meer specificaties kun je hier bekijken.

Deze week werd ook bekend gemaakt dat Toshiba met de Portégé X30T-E een nieuwe generatie 2-in-1 detachables gaat lanceren. Dit vormt een lichtgewicht geavanceerde mobiele computer bedoeld voor zakelijk gebruik. Het gaat een afneembaar scherm bevatten dat functioneert als een krachtige tablet en laptop in één apparaat. Deze zal vanaf oktober beschikbaar zijn in de Benelux.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home