Telenet lanceert Telenet 360° Wifi met Wifi 6 en mesh-ondersteuning

Telenet lanceert een gloednieuwe Telenet 360°-modem, die gecombineerd met Wifi-pods een volwaardig mesh-systeem vormt. Klanten kunnen vanaf vandaag met Telenet 360° Wifi aan de slag voor een maandelijkse vergoeding.

Telenet vervangt zijn huidige connectiviteitsaanbod met routers, toegangspunten en powerlines door een nieuw systeem: Telenet 360° Wifi. Dat bestaat uit de nieuwe Telenet 360°-modem, gecombineerd met wat de Mechelse provider wifi-pods noemt. Die pods zijn kleine satelliet-routers die je kan combineren in een volwaardig Wifi 6-mesh-systeem.

De hardware voor het mesh-aanbod is ontwikkeld door het Amerikaanse Plume. De Telenet 360°-modem vormt het hart van het systeem en is een voorwaarde voor wie van het mesh-aanbod wil genieten. Met de modem in gebruik, kan je naar believen pods in het stopcontact stoppen doorheen je huis. Die pods staan met elkaar en met de router in verbinding.

Zelflerend en eenvoudig

Configureren hoef je niet te doen: de pods zijn zelflerend. Dat impliceert dat ze zelf ontdekken hoe ver of dicht ze bij elkaar of de modem staan, zodat het systeem alle beschikbare componenten automatisch combineert in een geschikt mesh-netwerk.

Telenet 360 Wifi Pod
Weg met powerlines en versterkers: de nieuwe oplossing van Telenet is gebouwd rond wifi-pods

Eigen aan mesh en dus ook Telenet 360° Wifi is de eenvoud in gebruik. Hoewel een mesh-netwerk uit een veelvoud aan toestellen bestaat, zijn die allemaal onderdeel van hetzelfde wifi-netwerk. De toegangspunten delen niet alleen dezelfde SSID, je kan ze haast zien als verschillende antennes van één grote router die je hele huis of kantoor omvat. Loop je met laptop of smartphone rond, dan zorgt het mesh-netwerk ervoor dat de verbinding steeds via het de meest geschikte satelliet of pod verloopt.

Heel concreet betekent de lancering van het Telenet 360° Wifi-aanbod dat je als klant gewoon wat pods doorheen je gebouw moet verspreiden, tot je een perfecte wifidekking hebt in iedere kamer.

lees ook

Wifi 6 en Wifi 6E: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

De nieuwe oplossing van Telenet omarmt niet alleen mesh-technologie maar ook Wifi 6. Die recente wifi-standaard heeft intussen z’n weg gevonden naar zowat alle nieuwe laptops en telefoons, wat de ondersteuning een verwachte maar welkome specificatie maakt.

Prijs en beschikbaarheid

Iedere klant van Telenet-internet kan met Telenet 360° Wifi aan de slag. Eerst en vooral moet je je modem upgraden naar de nieuwe Docsis 3.1 Telenet 360°-modem. Vanaf dan is het een kwestie van pods verdelen over je huis. Telenet schat dat een gemiddelde woonst één tot twee pods per verdieping nodig heeft, al hangt alles natuurlijk af van de oppervlakte die dekking moet krijgen, alsook de dikte van de muren.

Gratis is het aanbod niet. Telenet vraagt drie euro per maand per pod. Rust je je woning of kantoor uit met drie pods, dan kom je op jaarbasis aan een kost van 108 euro. Wanneer je zelf een mesh-systeem koopt, zoals het populaire Netgear Orbi, betaal je voor drie toestellen een eenmalige kost van ongeveer 600 euro.

Dat maakt het aanbod van Telenet best competitief, zeker omwille van de flexibiliteit: je kan snel een pod meer of minder installeren al naargelang je noden en is er iets mis, dan biedt Telenet ondersteuning. Bovendien laat Telenet je toe om het systeem drie maanden kosteloos te testen, zo kan je ontdekken hoeveel pods je nodig hebt.

Telenet 360 Wifi Model Docsis 3.1
Kloppend hart van het systeem is een nieuwe modem.

Telenet wijst er nog op dat het nieuwe systeem niet compatibel is met oude hardware. Een oude modem of infrastructuur met powerlines moet je dus helemaal vervangen.

Interessant, modern en competitief aanbod

We vinden het nieuwe aanbod van Telenet op het eerste zicht best interessant. Het combineert een competitieve prijsstrategie met moderne technologie. Wie een volwaardige dekking van zijn hele woonst wil, is zo niet aangewezen op hardware van externe fabrikanten. Met Telenet 360° Wifi lijkt Telenet op papier helemaal mee met de oplossingen die vandaag in de markt beschikbaar zijn. Zowel thuis als in een bescheiden kantoor is het nieuwe aanbod het overwegen waard.

Telenet 360° Wifi komt er op een spannend moment in de geschiedenis van Telenet. Aandeelhouders van de Mechelse provider moeten immers nadenken over een bod van hoofdaandeelhouder Liberty Global, dat hen wil uitkopen om zo het bedrijf van de beurs te halen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home